Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK ansætter skolechef

BRK ansætter skolechef

03-09-2018

Ud af et kompetent og bredt ansøgerfelt på 21 ansøgere har et enigt ansættelsesudvalg valgt en erfaren og stærk profil til at stå i spidsen for den videre udvikling af Center for Skole og de bornholmske folkeskoler.

Den kommende skolechef hedder Espen Fossar Andersen; han er 52 år og kommer fra Vordingborg. Han er uddannet lærer, har en diplom i ledelse og er i gang med en Master i Public Governance.

Formand for ansættelsesudvalget, Johannes Nilsson, koncerndirektør i Bornholms Regionskommune siger:

"At løfte stillingen som skolechef på Bornholm kræver mange kompetencer. Man skal kunne meget, forventningerne er store, og ønskerne til skolechefens kvalifikationer spænder bredt. Det er en spændende men udfordrende stilling, hvor det har været afgørende at finde præcis den kandidat, der kan tage afsæt i, hvor vi er nu, og gå handlingsorienteret ind i de udfordringer vi står med og løfte dem til et tilfredsstillende niveau. Ansættelsesudvalget er overbevist om, at Espen Fossar Andersen kan løfte den opgave. Han kommer med massiv ledelseserfaring og gode, dokumenterbare resultater fra folkeskolen i Guldborgsund; både på almen og specialområdet og i nært samarbejde med de mange interessenter omkring folkeskolen, som den bærende kulturinstitution i det danske samfund."

Espen Fossar Andersen glæder sig til at komme i gang; han siger:

"Efter 17 år som skoleleder i forskellige stillinger er det et naturligt karriereskridt for mig, at blive den samlende figur, der motiveret skal drive udviklingen af den samlede bornholmske folkeskole med plads til de lokale, unikke skoler. Folkeskolen skal igen blive det naturlige skolevalg , hvor de politiske beslutninger også gør en positiv forskel for Marie i 2. klasse. Når vi gør noget oppefra, skal hun kunne mærke det. Forældrene skal  være trygge ved at sende deres børn afsted om morgenen, og de skal vide, at de trives og lærer så meget de kan, og at medarbejderne er stolte af deres arbejde. Børnene skal gå glade i skole og komme glade hjem – og have lært noget."

Espen Fossar Andersen bor i Vordingborg, og er gift med Maria. Tilsammen har de fem børn i alderen 13-18 år. Espen Fossar Andersen glæder sig til at flytte til øen og lære folk at kende, hvor fritidsinteresserne løb, cykling og svømning kan foldes ud; måske med havkajak som ny interesse. 

Espen Fossar Andersen tiltræder som ny skolechef i Bornholms Regionskommune efter efterårsferien med første arbejdsdag 22. oktober 2018.