Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK har indgået købsaftale om areal ved Tejn Havn

BRK har indgået købsaftale om areal ved Tejn Havn

27-09-2018

Boligentreprenøren FB Gruppen har købt et næsten 10.000 kvadratmeter stort areal nord for Tejn Havn under betingelse af, at deres ønskede boligprojekt viser sig muligt at opføre. I øjeblikket gennemføres de nødvendige forundersøgelser.

Efter at have været sat til salg igennem længere tid har BRK nu fundet en køber til det areal, der ligger nord for Tejn Havn. Hvis alt går efter købers ønske, vil der løbende blive opført minimum 28 boliger på arealet nord for Tejn Havn. BRK har nemlig indgået en betinget købsaftale med FB Gruppen, der arbejder med at udvikle nye boligområder og bygge boliger. Gruppen har bygget over det meste af Storkøbenhavn og er i disse år blandt andet i gang med boligprojekter på Teglholmen i Sydhavnen og Grønttorvet i Valby.

Direktør for teknik og økonomi i BRK, Claus Stensgaard Jensen siger:

"Kommunen sælger ud i arealerne for at sætte gang i udviklingen gennem nye projekter og flere boliger til øen. Det sker som led i vores politiske strategi om at tiltrække flere borgere til øen. Tejn undergår i disse år en positiv forvandling, hvor husene sælges hurtigt, Bornholms Museum har købt nabobygningen til den grund, hvor FB Gruppen planlægger at opføre boliger, og der er et aktivt foreningsliv. Nu bliver der så også mulighed for at tilføre byen flere, nye helårsboliger, men med samme muligheder for at anvende dem til flex/fritidsbolig som i resten af Tejn."

Teknisk direktør og medejer af FB Gruppen, Stig Nørnberg siger:

"Det er et utroligt spændende projekt, som vi håber på at kunne gennemføre på arealet ved Tejn Havn. Vi udnytter byens havn og har planer om at forvandle det til et rekreativt boligområde, som vil kunne tilføre byen en ekstra dimension. Vi har allerede gode erfaringer med den slags løsninger især fra vores projekt på Teglholmen, hvor vi har skabt nye boliger i et område, der før lå lidt øde hen."

I øjeblikket er FB Gruppen og BRK Teknik i gang med en forundersøgelse af de nærmere forhold omkring boligprojektet. Først når alle forhold er afdækket indgås en endelig købsaftale. Hvis forundersøgelserne baner vejen for boligbyggeriet, vil der først skulle udarbejdes en lokalplan for området. Planen skal herefter skal ud i høringer, hvor borgerne kan komme med indsigelser i forhold til projektet. Det forventes at hele processen vil kunne være gennemført i løbet af forsommeren 2019.

Link til FB Gruppen