Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK køber det tidligere Dams Hotel i Rønne

BRK køber det tidligere Dams Hotel i Rønne

04-12-2018
​Med etableringen af Campus har BRK fået mulighed for at købe Krystalgade 9-11, hvor VUC boede. Huset købes nu for at have mulighed for på sigt at kunne samle en række kulturelle og andre aktivitetsskabende tilbud i Rønnes bymidte. 

På sit seneste møde besluttede kommunalbestyrelsen at købe det tidligere Dams Hotel i Krystalgade 9-11. Bygningen, der er fra 1910 og har et areal på 2444 kvadratmeter, har senest været hjemsted for VUC uddannelserne, der i dag bor på Campus.

Med samlingen på Campus er flere aktiviteter rykket ud af bymidten,  men der er dog et fortsat politisk ønske om at sikre liv og aktiviteter i øens største bycentrum. Med købet af bygningen i Krystalgade åbnes der op for mange nye muligheder for at skabe liv i bymidten, og der er flere ideer på tegnebrættet. Et bud er at samle kulturskolens aktiviteter, som blandt andet er undervisning i musik, drama og billedkunst, i fælles faciliteter. 

Borgmester Winni Grosbøll siger:

"Købet af bygningen i Krystalgade 9-11 indeholder store perspektiver i forhold til at etablere et kulturhus med omdrejningspunkt i Kulturskolen, der omfatter musik-, billed- og dramaskolen. Bygningen kan give et fælles, inspirerende og fagligt miljø omkring undervisningen og kultur generelt. Hvis man gjorde det, ville det også øge lærernes og elevernes mulighed for at møde hinanden på tværs af interesser og faglighed – og bygningen kan komme til at fungere som et vigtigt mødested for børn, unge og deres forældre."

Kulturskolen blev organisatorisk lagt sammen for ca. tre år siden, hvor den fik fælles ledelse og administration. Siden er der arbejdet med at styrke og understøtte samarbejdet på tværs af de tre kerneområder; musik, drama og billedkunst. I øjeblikket undersøges mulighederne for at tilføje en danseafdeling og en forfatterskole.

"Jeg er helt sikker på at det kan blive et fantastisk hus med masser af liv og en summen af musik, teater og unge mennesker. Ud over Kulturskolen vil det være oplagt at undersøge, om vi kan samle en række andre aktiviteter, som i dag ligger mere spredt, men kan sikre liv til Store Torv efter flytningen af Campus. Vi håber, at det netop igangsatte samarbejde med RealDania om en masterplan for udviklingen af Rønne kan blive understøttet yderligere igennem, at vi nu har købt Krystalgade 9-11," siger Winni Grosbøll.

I første omgang kommer bygningerne dog til at stå tomme, mens det endeligt afklares, hvad bygningerne skal bruges til, og hvad det eventuelt kræver af tilpasninger af lokalerne.