Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Balance i antallet af skolelærere

Balance i antallet af skolelærere

13-12-2019

For første gang i årevis passer antallet af elever og lærere til hinanden i de bornholmske folkeskoler, dermed er der heller ikke udsigt til afskedigelser eller omplaceringer her ved årsskiftet.

De sidste mange år har desværre budt på utryghed for øens skolelærere på denne tid af året. Det er nemlig på dette tidspunkt, at der bliver gjort status og set på om antallet af lærere i de bornholmske folkeskoler svarer til antallet af elever.

I regionskommunens levetid har det som oftest vist sig, at elevtallet er faldet igennem året, og dermed er falder skolernes bevillinger også, hvilket har ført til nødvendige afskedigelser blandt lærerne. Sidste år på samme tid måtte kommunens samlede folkeskoler sige farvel til otte lærerstillinger. Anderledes ser det ud i år.

For måske første gang i regionskommunens historie er der ikke udsigt til afskedigelser eller omplaceringer blandt lærerne, den nylige opgørelse viser nemlig, at der her ved årsskiftet er balance i antallet af lærere og elever. Der er ingen entydig forklaring på, hvorfor puslespillet netop i år går op, det skyldes et sammensurium af flere ting.

Formand for kommunens Børne- og skoleudvalg, Morten Riis siger:

"Det er strålende nyhed, det giver ro på og gode vilkår for at fortsætte den udvikling, som vi har sat i gang på folkeskoleområdet. I det kommende år vil vi også kunne begynde at se effekten af vores beslutning om at udbrede praksis med at have to voksen-ordning i flere af timerne. Jeg håber, at vi næste år på samme tid kan se tilbage på en fremgang i antallet af elever, og derfor også til den tid kan undgå afskedigelser og omplaceringer."

Selvsagt bringer nyheden også glæde hos formanden for de bornholmske lærere Christian Faurholdt Jeppesen, han siger:

"Hvis det kunne være sådan hvert år, så ville vi jo være godt stillede. Det betyder meget for vores medlemmer, at de ikke hvert år skal gå med en frygt for at blive fyret eller omplaceret. Jeg håber, det kan være med til at styrke stabiliteten på de bornholmske folkeskoler".