Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Beboere på sociale botilbud kan se frem til begrænset besøg

Beboere på sociale botilbud kan se frem til begrænset besøg

19-05-2020

En ny statslig bekendtgørelse gør det muligt for beboere på sociale botilbud at modtage besøg i et begrænset omfang og primært udendørs. De pårørende er, eller vil blive orienteret om mulighederne, og ordningen sættes i værk senest onsdag 20. maj.

Det tidligere besøgsforbud der blev sat i værk for at beskytte landets svageste borgere under Corona-krisen gælder fortsat, men en ny bekendtgørelse kommer nu med en lempelse af de hidtil gældende regler. Lempelserne betyder, at beboere på kommunens sociale botilbud vil kunne modtage besøg i begrænset omgang og primært udendørs.

Det er den lokale ledelse på de enkelte botilbud, som med inddragelse af beboeren og de pårørende tilrettelægger besøgene på en forsvarlig måde. Og lempelserne skal ske i overensstemmelse med de efterhånden velkendte retningslinjer fra sundhedsmyndighederne om at holde afstand og et højt hygiejneniveau.

Denne nye form for besøgsmuligheder skal være sat i gang senest den 20. maj ude på institutionerne. Pårørende til beboere på kommunens sociale botilbud er, eller vil om kort tid blive informeret om de nye muligheder. Ved spørgsmål i denne anledning skal de pårørende kontakte ledelsen på det botilbud, hvor deres pårørende bor.

Se bekendtgørelsen om lempelserne af det midlertidige besøgsforbud

Følgende instituioner er omfattet

Børn og Familie
Løvstikken
UngehusetBroen, Svalhøj (Privat institution)
Base2 & Pædagogkompagniet (privat institution)
Kvindekrisecenter Bornholm

Psykiatri & Handicap
Botilbuddet Røbo
Nexøhuset
Gartnerparken
Stenbanen
Kommandanthøjen
Klintebo
Afdeling Langhuset
Afdeling Havehuset
Afdeling Stjernehuset og Kridthuset

Private botilbud
Kærbygård
Valmuen