Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bibliotekerne oplever stor vækst i udlån

Bibliotekerne oplever stor vækst i udlån

03-08-2022

Helt friske tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske biblioteker igen øger omsætningen med vægt på især udlån af digitale bøger. Og det ser ud til at stigningen er størst her hos os på Bornholm.

Biblioteksleder Jon Madsen, siger:
"Vi oplever en pæn stigning i omsætningen over hele linjen. For første gang kan vi nu sammenligne en periode før coronaen slog til med en tilsvarende normal periode efter ophævelsen af alle restriktioner, og der er en entydig og glædelig tendens til vækst."

Stigningen gælder både fysiske bøger og digitale udlån

Danmarks Statistik har sammenlignet bibliotekernes omsætning i første kvartal af 2020 med samme periode i år. På landsplan er der en samlet vækst på fem procent, der stammer fra udlån af e-bøger, medens de fysiske udlån fortsat stagnerer på landsplan. Men tendensen er anderledes på Bornholm, fortæller Jon Madsen: 

"Her på øen vokser både udlånet af e-bøger og bøger i fysisk form. Fra 2020 til 2022 er vores fysiske udlån steget med godt 12 procent - men de digitale udlån har en vækst på hele 72 procent."

En del af forklaringen på stigningen i udlånene skal nok søges i de bornholmske bibliotekers nye læsestrategi, som øens børnefamilier har taget godt imod.

Se også nyheden hos Danmarks Statistik NYT: Biblioteksudlån er tilbage på niveauet før COVID-19 - Danmarks Statistik (dst.dk)

Find flere tal her: Folkebiblioteker - Danmarks Statistik (dst.dk)