Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Borgmesteren åbnede folkemødet for niende gang

Borgmesteren åbnede folkemødet for niende gang

13-06-2019

​Denne formiddag bød borgmester, Winni Grosbøll velkommen til Folkemødet som i den grad har fået sat Allinge og Bornholm på Danmarkskortet og gjort os kendte i udlandet.

​Fungerende statsminister, Lars Løkke takkede ved åbningen Winni og Bornholm for at have grebet ideen, da den i sin tid blev undfanget af Bertel Haarder. Han takkede også alle de frivillige og aktørerne på Folkemødet for at være i stand til at skabe noget så usædvanligt.

Winni Grosbøll gav udtryk for den store glæde det er, at tage imod så mange forskellige mennesker og håbede, at det kunne mærkes hos deltagerne. Hun beskrev Folkemødet som et sammensurium af mangfoldighed, diversitet, forventelige begivenheder, og helt anarkistisk opståede aktiviteter.

"Folkemødet er for alle og her respekterer vi alle holdninger også dem, der ligger fjernt fra dem, vi selv repræsenterer. Alle uenigheder er velkomne, der skal være plads til det hele", sagde borgmesteren blandt andet.
winni fm 2019.jpg

Verdensmål, Bornholmermål og vores aktiviteter
I år er Folkemødets tema de 17 verdensmål, og Winni Grosbøll fortalte om, hvordan vi på Bornholm har taget målene til os og i dag arbejder aktivt ud fra 8 lokale Bornholmermål.

På Folkemødet deltager flere af kommunens egne aktiviteter. Blot for at nævne nogle få, så er Jobcenteret og Borgerservice tilstede for at fortælle om, hvilke job og virksomheder vi har at tilbyde på øen og ad den vej tiltrække nye tilflyttere. BOFA præsenterer deres amtibiøse strategi "Bornholm uden affald i 2032", og Børn og Familie fortæller, om hvordan vi på Bornholm har arbejdet med projektet "De små børns Bornholm". Projektet der skal forbedre alle små børns muligheder for at få en god start på livet.