Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholms Folkebiblioteker opfordrer til at hjælpe børn i Syrien

Bornholms Folkebiblioteker opfordrer til at hjælpe børn i Syrien

04-01-2022

​Gør en god gerning og hjælp børn i Syrien

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole eller hjælp din træner med at pumpe bolde!

Sådan lyder opfordringen, når Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Friluftsrådet og landets folkebiblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2022 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpe-aktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Alle børn kan gøre gode gerning i skoletiden og i fritiden: Gode Gerninger kan laves sammen med andre eller på egen hånd. Skoler og børnehaver kan finde materiale hos DR Lær, og Ultra og Ramasjang giver ideer til gode gerninger, man kan gøre i fritiden.

Husk at registrere dine gode gerninger 
Man skal huske at registrere en god gerning. Det gør man ved at udfylde et Gode Gerninger-bevis på sit lokale bibliotek/Bornholms Folkebiblioteker eller på dr.dk/godegerninger

Her kan man også indsende et foto af en gerning. Man kan indsende en video til Ramasjang på dr.dk/ramasjangAlle børn, der laver en god gerning, modtager et velfortjent diplom.

På de bornholmske biblioteker har vi masser af bøger for børn med gode ideer til gode gerninger, så bare kom og få inspiration.

Læs mere på Bornholms Folkebibliotekers hjemmeside og på dr.dk/godegerninger


God fornøjelse og mange gode hilsner
fra Bornholms Folkebiblioteker