Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen indgår købsaftale med Rønne Havn om areal ved Galløkken

Kommunen indgår købsaftale med Rønne Havn om areal ved Galløkken

25-03-2021

Et samtykke fra Tilsynet under Ankestyrelsen gør det nu muligt for Rønne Havn A/S at købe det nuværende opfyldningsareal ved Kanondalen i Rønne af Bornholms Regionskommune uden, at det først har været i udbud.

Rønne Havn A/S har igennem det sidste års tid udtrykt ønske om at kunne anvende arealet som oplagsplads for havnens off-shore aktiviteter, som er vokset betydeligt i de senere år. I alt er der tale om et areal på ca. 47.494 kvadratmeter.

Kommunalbestyrelsen har i løbet af 2020 haft planerne for den ændrede brug af arealet i høring og har i det hele taget undersøgt forholdene omkring udvidelsen af havnens aktiviteter. Og nu har Kommunalbestyrelsen også godkendt, at arealet kan købes af Rønne Havn A/S uden forudgående udbud. Prisen er fastsat til 25 kr. pr. kvadratmeter, hvilket vil indbringe 1.187,350 kr. til Bornholms Regionskommune. Kvadratmeterprisens  er blevet vurderet af EDC Ejendomsmægler Rønne, som vurderede den til at ligge i intervallet 25-35 kr. per kvadratmeter.

Samtykket til at sælge uden forudgående udbud er givet af Tilsynet, da det har vurderet, at salget opfylder de betingelser, der er angivet i Udbudsbekendtgørelsen for et salg uden forudgående udbud. Hertil kommer også, at kommunen har gjort sig sædvanlige og rimelige bestræbelser for at konstatere markedsprisen, som det hedder i juridiske vendinger.

Aftale, samtykke til salg, vurderingsrapport af området og EDCs vurdering

Vurderingsrapport, Rønne Havn, Nodicals.pdf
Rønne havn AS - underskrevet betinget købsaftale.pdf
Rønne Havn - Tilsynets samtykke til salg.pdf
Vurdering EDC Bornholm for Bornholms Regionskommune.pdf
Dagsordenspunktet for behandlingen af sagen på lukket møde