Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholms kunsthåndværk får en større økonomisk håndsrækning fra lokale fonde

Bornholms kunsthåndværk får en større økonomisk håndsrækning fra lokale fonde

04-05-2020

Støtten giver mulighed for at realisere nye forretningsmæssige bånd mellem turisme og kunsthåndværk.

Makers Island Bornholm har netop i disse dage modtaget den gode nyhed om, at i alt 433.000 kr. er på vej i støtte til udvikling af samarbejde mellem kunsthåndværkere og turismeaktører på Bornholm. Støtten kommer fra de lokale fonde LAG-Bornholm og Sparekassen Bornholms Fond. Formålet med samarbejdet er at udvikle og styrke forbindelsen mellem turismeaktører og kunsthåndværkere på Bornholm. Projektet, som pengene skal bruges til vil bidrage til øget eksponering og formidling af kunsthåndværket på øen, brande Bornholm som kunsthåndværker-ø, tiltrække turister og derigennem bidrage til øget salg og vækst hos de enkelte kunsthåndværkervirksomheder.

Direktør for Destination Bornholm og medlem af Makers Island Bornholm styregruppe, Pernille Lydolph siger:

"Kunsthåndværket har igennem rigtig mange år været en styrkeposition for Bornholm, men samspillet mellem kunsthåndværkerne og resten af turisterhvervet skal løftes, så vi styrker gæsternes oplevelser og omsætningen på Bornholm. Med opbakningen fra fondene får vi mulighed for at igangsætte den slags initiativer. Jeg er helt overbevist om, at projektet vil bidrage til et markant løft af øens kunsthåndværk i turismesammenhæng, hvilket kan medvirke til at tiltrække besøgende hele året og dermed også udvide turistsæsonen og generere værdi til øen uden for sommermånederne."

Projektets aktiviteter forløber henover de næste to år og består bl.a. af formidling af viden om kunsthåndværk til turismeaktører gennem informations – og netværksmøder, guidede ture og en koordinatorfunktion til at drive samarbejdet. Derudover skal der også arbejdes med etablering af et kunsthåndværkermagasin og en kunsthåndværkerfestival. LAG-Bornholm har bidraget til projektet med 238.000 kr. Sparekassen Bornholms Fond bidrager med 195.000 kr. og den resterende del af finansieringen kommer fra Bornholms Regionskommune.

Formand for Makers Island Bornholm styregruppe, Morten Riis, siger:

"Vi er fantastisk glade for opbakningen fra de lokale fonde til øens kunsthåndværkererhverv. Det er vores håb, at vi med arbejdet i endnu højere grad kan styrke den flotte tradition for kunsthåndværk, vi har på Bornholm, og på den måde også på sigt fremme bosætning og beskæftigelse".

Projektet mellem turismeaktører og kunsthåndværket er et delprojekt under Makers Island Bornholm. Makers Island er et samarbejde mellem alle aktørerne på øen inden for kunsthåndværket som er gået

sammen for at udmønte World Craft Region titlen i konkrete aktiviteter, der kan løfte, udvikle og styrke Bornholms kunsthåndværk. Makers Island støttes af Bornholms Regionskommune.

Delprojektet udføres konkret i samarbejde mellem tre af aktørerne i Makers Island: Arts and Crafts Association Bornholm, Destination Bornholm og Makers Island Bornholms sekretariat.

Læs mere om Maker’s Island Bornholm her: www.makersisland.bornholm.dk