Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Corona: kommunen er godt i gang med at forberede sig på vaccination

Corona: kommunen er godt i gang med at forberede sig på vaccination

23-12-2020

Flere af kommunens ansatte på sundheds- og ældreområdet er godt i gang med at planlægge, hvordan det skal foregå, når Bornholm skal i gang med at vaccinere beboere og medarbejdere på plejecentrene.

Ingen kender endnu den eksakte dato for, hvornår de første bornholmere får muligheden for at blive vaccineret med den nu EU-godkendte vaccine mod Corona, men arbejdet med at tilrettelægge de praktiske forhold er godt i gang.

Sundhedschef Karina Nørby siger:

"Vi har nedsat en lille taskforce på tværs af ældre- og sundhedsområdet, som er i fuld gang med at koordinere og lægge de praktiske planer, så vi er klar til at gribe vaccinationsopgaven lige så snart, vaccinerne lander på Bornholm."

Da smittetrykket på Bornholm ligger lavere end i resten af Region Hovedstaden, står andre kommuner højere oppe prioriteringslisten. Først står København, Herlev, Ishøj, Hvidovre og Frederiksberg.

Det bliver de praktiserende læger, der skal stå for vaccinationerne ude på plejecentrene, og lægerne har allerede fordelt de enkelte centre imellem sig. Kommunens opgave bliver at koordinere og planlægge rammerne og forløbene. 

Kommunen vil orientere yderligere, når man kender datoen for, hvornår vaccinationerne sættes i gang. Det er op til den enkelte borger, hvorvidt man ønsker vaccinen eller ej.