Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Coronavaccination: Kommunen kontakter de ældste borgere

Coronavaccination: Kommunen kontakter de ældste borgere

04-02-2021

Mandag og tirsdag i den kommende uge vil i alt 109 af øens ældste borgere, der ikke modtager hjælp i hjemmet, kunne blive vaccineret med Corona-vaccinen Moderna. De pågældende vil hurtigst muligt blive kontaktet af kommunens seniorrådgivere med henblik på at få den nødvendige hjælp.

Sundhedsstyrelsen har i går meddelt, at det er de ældste borgere, som ikke modtager hjælp i hjemmet, der står for tur, når Region Hovedstaden i den kommende uge for første gang modtager en leverance af Moderna-vacciner mod Corona.

Der er derfor nu åbnet for bookingtider, som kan benyttes af kommunes ældste borgere, som har modtaget invitation til vaccination via e-Boks, eller får det via brev. På Bornholm drejer det sig om i alt 109 borgere mellem 102 år og 93 år, som får det tilbud.

Kommunens seniorrådgivere vil i dag, og i de kommende dage, kontakte de pågældende ældre borgere for at kortlægge deres behov for hjælp for eksempel med booking af tid eller transport i forbindelse med vaccinationerne, så de får mulighed for at gennemføre vaccinationerne.

De borgere der selv, eller med pårørendes hjælp, kan klare at booke tid og sørge for transport opfordres til at gøre det, så der bliver bedre kapacitet til at hjælpe resten.

Anden runde af vaccinationer til disse borgere er pt. fastlagt til 9.-10. marts.

Det er på nuværende tidspunkt, hvad kommunen ved om de næste vaccinationer.