Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder DGI hjælper kommunens sygemeldte borgere i gang igen

DGI hjælper kommunens sygemeldte borgere i gang igen

25-09-2019

Det er med stor glæde, at Job, Udvikling og Fritidsudvalget på dagens udvalgsmøde er blevet præsenteret for den første konkrete aftale i forlængelse af den netop indgåede samarbejdsaftale mellem DGI Bornholm og Bornholms Regionskommune.

Center for Job, Uddannelse og Rekruttering har indgået en aftale med DGI Bornholm om tilbud til borgere på sygedagpenge og kontanthjælp.

Der har igennem flere år været anvendt fysisk og mental træning som tilbud til sygemeldte og ledige borgere i Jobcenterets tilbud. Udfordringen har været at understøtte, at deltagerne også efter afsluttet forløb fortsætter med at være aktive og gerne fortsætter selv eller endnu bedre fortsætter via lokale foreninger med at dyrke motion.

Udvalgsformand Erik Lund Hansen siger: Det er netop denne type konkrete tilbud vi sigtede mod, da vi indgik samarbejdsaftalen med DGI Bornholm. Her får vi udnyttet, at vi som kommune skal hjælpe borgerne i gang igen med de muligheder, der ligger i DGI Bornholms foreningstilbud".

Det har været oplagt, at benytte rammen for samarbejdsaftalen mellem DGI Bornholm og BRK siger arbejdsmarkedschef Allan Westh, vi står med mange borgere i Jobcenteret, som på grund af ledighed eller sygdom er udfordret med deres helbred og hvor motion, og det fælleskab motion kan give, kan være en afgørende hjælp for at komme i gang igen.

Direktør for DGI Bornholm Margrethe Karen-Margrethe Hansen Bager siger:
I DGI Bornholm er vi glade for at kunne hjælpe Jobcenteret og ikke mindst borgerne med at komme i gang igen. Det er netop det, vi er gode til – mennesker! At få mennesker til via sjov og underholdende motion at indgå i fællesskaber, som kan være afgørende for, at vi fortsætter med at være aktive.

Aftalen betyder, at DGI Bornholm opretter motionstilbud til Jobcenterets borgere, hvor man enten kan fortsætte med fx at gå fælles ture eller kan blive introduceret for nogle af de mange aktiviteter, som foregår i DGI Bornholms medlemsforeninger rundt om på hele Bornholm.

Det er udvalgets forventning, at aftalen i høj grad vil understøtte målet om, at 50 procent af den bornholmske befolkning er aktive i idrætsforeninger, og 75 procent er idrætsaktive i 2025, da mange i Jobcenterets målgrupper ikke aktuelt eller aldrig har været medlem af en etableret foreninger, og derfor i særdeleshed understøtte de tanker og visioner, der udtrykkes i den kommende folkesundhedspolitik.