Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Øens erhvervsklima bliver varmere og varmere

Øens erhvervsklima bliver varmere og varmere

04-09-2018

Sidste år tog Bornholm lidt af et tigerspring fremad med 21 pladser i Dansk Industris landsdækkende måling af det lokale erhvervsklima i Danmark. BRK fastholder sin fremgang og springer endnu fire pladser frem i år.

En målrettet indsats på at forbedre det lokale erhvervsklima viser sig at give effekt. Efter i flere år at have ligget i bunden, når Dansk industri gennemfører deres årlige måling af kommunernes lokale erhvervsklima, skete der en markant ændring sidste år. Her tog Bornholm et spring fremad på 21 pladser.

I årets nye undersøgelse, som netop er offentliggjort, holder BRK fast i fremgangen og øger tilmed sin placering med fire pladser. Det får Bornholm til at ligge på en samlet placering som kommune nr. 64 ud af i alt de 93 danske kommuner, som har deltaget i undersøgelsen.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

"Det er skønt, at vi holder fast i vores udvikling og ovenikøbet ligger endnu bedre i år. Siden valget har det været en høj prioritet, at få vores administration gjort mere erhvervsorienteret. Arbejdet sker i tæt dialog med erhvervet og udviklingen tyder på, at vi er på rette vej. Med den kommende samling af både Business Center Bornholm, tilflytterservice, de kommunale medarbejdere på byggesagsområdet og erhvervsudvikling samt planlægning, kan vi komme endnu længere, hvilket også er nødvendigt, hvis vi skal kunne følge med på den vækst, vi ser i øjeblikket."  

Om lokalt erhvervsklima 2018

  • Lokalt Erhvervsklima 2018 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at Dansk Industri gennemfører undersøgelsen.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Bornholm scorer højest i kategorien "Arbejdskraft", der samlet ser på kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Link til Dansk Erhvervsklima 2018 Læs hele rapporten