omsorg
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Yderligere tre beboere og to medarbejdere på Plejecenter Snorrebakken er smittet med COVID-19

Yderligere tre beboere og to medarbejdere på Plejecenter Snorrebakken er smittet med COVID-19

06-04-2020

I fredags blev der iværksat test af alle beboerne og medarbejderne på plejecenteret Snorrebakke Allé 2 (det "grå hus"). Der er testet i alt 131 personer, 73 medarbejdere og 58 borgere. Testresultatet viser, at yderligere 3 beboere er testet positive med Coronavirus/COVID-19. Med de 3 nye tilfælde er i alt 6 beboere på Snorrebakken testet positive med COVID-19 i hele perioden.

Testen viser også, at yderligere 2 medarbejdere er smittet med COVID-19, hvorved nu i alt 6 medarbejdere er testet positive. Der mangler resultat for enkelte testede medarbejdere.

Formålet med at gennemføre test af alle beboere og medarbejdere i enheden var at forebygge yderligere spredning, også selvom der ikke er synlige symptomer på sygdom. Ved at teste alle får man desuden mulighed for hurtigt at kunne behandle eventuelt smittede og lette deres sygdomsforløb.

Servicedirektør for Bornholms Regionskommune Trine Dorow siger:

"Det er godt, at vi nu har et samlet resultat af den omfattende test. Det giver et samlet billede og opfanger smitte, vi ellers ikke havde set, idet ikke alle udviste symptomer før testen. Alle testede har modtaget svar på deres test, og de pårørende er ved at blive orienteret".

Den nye omfattende test er gennemført i et godt samarbejde med Bornholms Hospital.

"Tak til Bornholms Hospital for et smidigt samarbejde og til beboere, pårørende og medarbejdere for at have udvist stor tålmodighed, så vi på bedste vis har kunnet komme igennem denne omfattende test.

Vi er selvfølgelig berørte af testens resultat, men de smittede beboere og medarbejdere har det efter omstændighederne godt, og vi kan nu iværksætte de korrekte handlinger med anvendelse af de rette værnemidler hos de smittede. Sammen med den smittede borgers egen læge er vi i gang med at behandle, pleje og drage den rette omsorg," siger Trine Dorow.

Ifølge servicedirektøren plejes de smittede beboere efter de særlige retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det indbefatter blandt andet, at personalet skal anvende særlige værnemidler i plejen og behandlingen. Der er også sat ind med ekstra rengøring hos de smittede beboere, og medarbejdere holdes, så vidt det er muligt, til egne afdelinger.

De medarbejdere, der er testet positive for COVID-19, skal efter reglerne forblive hjemme til 48 timer efter, at de er symptomfrie.

Yderligere spørgsmål kan rettes til Kommunikation@brk.dk eller til pressetelefonen 56921200