Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Energiø: Borgmesteren er godt tilfreds med ministerbesøget

Energiø: Borgmesteren er godt tilfreds med ministerbesøget

14-03-2023
Gårsdagens besøg af Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) og de to bornholmske folketingsmedlemmer, Peter Juel-Jensen (V) og Lea Wermelin (A) efterlod en ganske fortrøstningsfuld borgmester, Jacob Trøst.

Under besøget blev der fra ministerens side lyttet opmærksomt til ønskerne til Bornholms grønne udvikling, som kom fra borgmesteren og de øvrige bornholmske lokalpolitikere.

Ministeren anerkendte, at Bornholm afgiver noget af øens attraktive natur, som går til den fælles samfundsopgave med at sikre den nødvendige, grønne omstilling. Staten bør derfor også være villig til at hjælpe et lokalsamfund som Bornholm, der giver et areal til den grønne omstilling. 

Bornholm ser et stort potentiale for at fortsætte den grønne udvikling af lokalsamfundet netop i kraft af at være blevet udpeget til at være verdens første energiø. Borgmesteren havde taget syv konkrete ønsker med til ministeren for at vise, hvad Bornholm drømmer om at få ud af at være anergiø. Ønskerne er blandt andet formuleret udfra de input øens borgere er kommet med på forskellige møder.

Borgmesterens syv ønsker

1. Lærlingepladser.

2. Miljø- og naturhensyn - landanlægget skal tage hensyn til omgivelserne.

3. Permanente boliger i stedet for midlertidige skurvognsbyer.

4. Landanlægget skal kobles på det bornholmske elnet.

5. Pulje, der kompenserer naboer.

6. Servicehavn skal ligge på Bornholm.

7. Løsning på manglende kapacitet på godstransport.

minikster lars aagaard.jpg

Her er ministeren på besøg i det gamle el-værk.