Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Energiø: Energinet præsenterer udformning af landanlægget

Energiø: Energinet præsenterer udformning af landanlægget

09-03-2023
Mandag den 20. marts præsenterer Energinet sit bud på design og placering af den kommende omformerstation, der skal bygges syd for Aakirkeby som en del af Energiø
Bornholm.

20. marts 2023
Kl. 19.00-21.00
Møbelfabrikken - Hal 2
Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø

Arrangementet foregår i Møbelfabrikken i Nexø og er åbent for alle
Tilmeld dig her

Energinet slår endnu engang dørene op til et åbent møde om Energiø Bornholm – denne gang for at præsentere oplægget til, hvordan stationen skal se ud. Præsentationen er kulminationen på en proces, der siden december 2022 har inddraget bornholmerne i arbejdet med at udforme og indpasse den store station, der bliver hjertet i Energiø Bornholm. 

”Vi glæder os til at vise vores forslag til en kommende station frem for Bornholmerne. Vi har haft rigtig god deltagelse i processen og fået rigtig mange gode input og ideer med til arbejdet, så jeg er spændt på hvordan vores oplæg bliver modtaget,” siger Kim Søgaard Mikkelsen, som er hovedprojektleder hos Energinet for Energiø Bornholm.

Kulminationen på workshops
Energinet holdt den første workshop i december sidste år, hvor alle interesserede kunne komme indenfor i arkitekternes værksted og lære mere om, hvilke greb og metoder man kan bruge, når man skal indpasse et stort industribyggeri i landskabet.

På den anden workshop i starten af februar præsenterede Energinets arkitekter, Arkitema, forskellige metoder og arkitektoniske greb. De præsenterede også tre kombinationsforslag, der med hver sin tilgang arbejder med landskabet syd for Aakirkeby, bygningernes fremtoning og facade, afskærmning til naboerne, naturen og rekreative muligheder. Undervejs i processen er deltagerne kommet med deres input, deres bekymringer og ideer, som er blevet taget ind og bearbejdet.

Værdifulde input fra bornholmerne
”Det har været virkelig spændende at se de mange input, der er kommet undervejs, og de meget forskellige tilgange og ønsker. Nogle skal leve med stationen i deres lokalområde og er optagede af at få den skjult bedst muligt, mens andre er optagede af, at stationen bliver et tydeligt tegn på Bornholms rolle i den grønne omstilling. Jeg glæder mig til, at vi kan præsentere vores forslag til, hvordan stationen skal udformes, og jeg tror og håber, at bornholmerne kan se, at deres input har haft stor betydning”, siger Kim Søgaard Mikkelsen.

Forslaget til udformning og indpasning af stationen kommer til at danne udgangspunkt for Energinets ansøgning om en lokalplan for byggeriet. Herefter skal lokalplanen behandles af kommunen.

energinet møde.jfif