Energirenovering
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Energimesse: Kommunen har fokus på energibesparelser

Energimesse: Kommunen har fokus på energibesparelser

05-05-2022

Elprisernes himmelflugt gør det dyrere at være dansker, men der kan være store besparelser at hente ved at energirenovere boligen. Derfor inviterer Bornholms Regionskommune borgere til at kigge forbi kommunens stand på Bornholms Energi & Forsynings Energimesse lørdag den 7. maj fra kl. 10:00 til 16:00 i Aakirkeby-Hallerne. Her kan alle blive klogere på, hvad energirenovering er, og hvad de kan søge tilskud til.


Spar penge og frem den grønne omstilling

Mulighederne for at gøre boligen mere energieffektiv er mange. Ved at skifte vinduer, isolere gulvet, efterisolere kælderen eller installere solceller kan du reducere energiudgifterne og være med til at øge husets værdi.

Det kan dog være svært for boligejerne at finde rundt i de mange muligheder, når de overvejer at energirenovere. Det anerkender borgmester Jacob Trøst; "Husejerne står overfor mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til at skulle investere i energirenovering, og hvilke fradrag og tilskud man kan få. Det vil vi gerne hjælpe bornholmerne med at få overblikket over til energimessen".

Borgmesteren opfordrer både nuværende og kommende boligejere til at overveje energirenovering, da det oftest er en win-win.

"De stigende priser på energi og fødevarer er selvfølgelig et ekstra incitament til at energirenovere, men i sidste ende handler det om at fremtidssikre huset og bidrage til den grønne omstilling", siger Jacob Trøst. 

Borgmesteren håber derfor, at alle, der overvejer at klæde boligen på til en grønnere fremtid, kigger forbi regionskommunens stand på lørdag. 


Dét fortæller kommunen om på energimessen

Udover energirenovering kan du hos kommunens stand også høre nærmere om:

  • Energiø Bornholm – om Bornholm som verdens første energiø og processen, muligheder og udfordringer.
  • Nationalt Center for Grøn Energi – om Bornholm som knudepunkt for grøn innovation.
  • Grøn Mobilitet – blandt andet om samkørsel og delebilsklubber på Bornholm og placeringerne af offentlige ladestandere til el-biler.
  • BYG -  svarer på spørgsmål om energirenovering af ejendomme og om behovet for byggetilladelser til for eksempel varmepumpe, solceller eller husstandsvindmølle.

Fakta om energirenovering

Energirenovering handler om at sikre, at boligen holder bedst muligt på varmen uden at gå på kompromis med sundhed og komfort. Det handler også om at vælge de rigtige materialer og byggeløsninger, når man energirenoverer.

Da ikke alle boliger er ens, skal hvert hjem prioritere energirenoveringen forskelligt. Derfor handler det for boligejerne om at se på, hvilke former for energirenovering, der giver netop deres hjem de bedste energibesparelser. Her kan boligejerne med fordel stille sig selv følgende spørgsmål.

1) Hvordan holder boligen på varmen?

Hvordan holder din bolig på varmen, og er der områder, der kan optimeres? (isolering af vægge, lofter, gulve samt nye vinduer, tætningslister m.m.).

2) Hvor får boligen energien fra?

Hvor får din bolig energien fra - altså varmeanlæg og elforsyning? (oliefyr, gasfyr, fjernvarme, jordvarme, varmepumper, solceller, regulering og styring af varme m.m.).

3) Hvordan er boligens energiforbrug?

Gode energivaner betaler sig. Hvordan anvendes og serviceres din bolig? Du kan som boligejer selv gå efter en indetemperatur på 20-21 grader ved at sætte termostater ens på alle radiatorer, holde temperaturen i varmtvandsbeholderen på 55 grader, slukke for standby-strøm, sørge for løbende servicetjek af installationer osv.
 

Kilde: SparEnergi.dk