Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Første spadestik til fornyelsen af Aakirkeby bliver taget i begyndelsen af det nye år

Første spadestik til fornyelsen af Aakirkeby bliver taget i begyndelsen af det nye år

12-12-2019

I starten af 2020 bliver de første fysiske skridt taget til den områdefornyelse, som borgerne har bidraget med input til. I første omgang bliver der sat gang i at etablere Naturtorvet på Aakirkeby Torv.

Borgerne i Aakirkeby kan se frem til at byens torv i begyndelsen af det kommende år bliver omformet til Naturtorvet, som har været et af ønskerne i forbindelse med områdefornyelsen. Med Naturtorvet ønsker man at trække naturen ind i byen og tilføje nye kvaliteter til byrummet i Aakirkeby ved at skabe nye opholds- og legemuligheder og mødesteder, som afspejler naturen.

"Med naturelementer flyttet ind på byens torv, vil vi binde naturen og byen bedre sammen. Elementerne er direkte inspireret af Klintebakken, som ligger i nærheden og er et af Bornholms mest interessante geologiske områder," fortæller projektleder og landskabsarkitekt, Mugen Hilary Sue Adler. 

I maj måned i år blev en større helhedsplan for områdefornyelsen i Aakirkeby præsenteret af tegnestuen Tredje Natur ved et offentligt møde. Naturtorvet er første del i helhedsplanen, som der er blevet arbejdet med siden præsentationen i maj. Sammen med en lokal arbejdsgruppe af borgere og repræsentanter fra erhvervslivet har projektlederen været med ind over den konkrete udformning af denne del. 

Når anlægningen af Naturtorvet på Aakirkeby Torv begynder i starten af 2020, vil der samtidig blive sat gang i en renovering af vikingehytten i Sdr. Byskov, hvilket også sker som led i områdefornyelsen.