Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Folkesundhedspolitik er sendt i høring

Folkesundhedspolitik er sendt i høring

05-04-2019

Kommunens Social- og Sundhedsudvalg har fået sat ord på et udkast til en Folkesundhedspolitik for hele øen. Udvalget beder nu os bornholmere om at byde ind, hvis vi synes, der er noget, som bør tilføjes – eller ændres.

Folkesundhedspolitikken skal styrke bornholmernes sundhed og trivsel gennem hele livet – og den skal mindske uligheden i vores sundhed. Sådan lyder det i udkastet til Folkesundhedspolitikken, som Social- og Sundhedsudvalget nu har besluttet at sende i høring. Det er på fire a4 sider med en del illustrationer og mange korte og præcise punkter. Udkastet er blandt andet blevet til på baggrund af input givet af bornholmere på temamødet i november, som havde titlen: "Hvad er et godt liv for dig?".

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Bjarne Hartung siger:

"Vi ønsker os en folkesundhedspolitik, som kan huskes og kommer ud og lever, derfor har vi bevidst bestræbt os på at fatte os i korthed. Vi er meget spændte på, hvordan den bliver modtaget, og vi vil meget gerne modtage alle bidrag, som kan være med til at gøre politikken endnu mere relevant og tæt på virkeligheden. Det håber vi på at få i løbet af høringsperioden."

Når Folkesundhedspolitikken får sin endelige form, skal den være rammen for det samlede arbejde med at styrke bornholmernes sundhed og trivsel gennem hele livet.

"Vores sundhed på Bornholm er en fælles sag, selvom den også er individuel. Der er ingen tvivl om, at vi har meget at vinde, hvis vi kan hjælpe hinanden med at løfte vores samlede sundhed – både den fysiske og den psykiske. Og man behøver ikke først at være blevet syg før man tænker på sin sundhed. Der er masser af måder at forebygge sygdomme på, og jeg kan ikke tro andet, end at alle ønsker sig et sundt og langt liv."

Høringsperioden løber frem til den 3. maj 2019. Høringssvar skal sendes via e-mail til følgende adresse: sundhedsteam@brk.dk

Folkesundhedspolitikken finder du her