Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Forsigtig genåbning og nye tilbud fra bibliotekerne

Forsigtig genåbning og nye tilbud fra bibliotekerne

14-05-2020
Mandag den 18. maj åbner Rønne Bibliotek for udlån og aflevering. Bibliotekets nye åbningstider er mandag-fredag fra 10.30 til 18, og der kommer ingen selvbetjent åbningstid oveni.

”Efter to måneders lukning glæder vi os til at få gang i de fysiske aktiviteter igen,” siger biblioteksleder Jon Madsen og fortsætter: ”Bibliotekets tilbud om e-bøger og film over nettet er blevet brugt som aldrig før, og omsætningen er steget med 50%. Jeg håber at mange vil blive ved med at bruge disse tilbud, også når den elektroniske krimi nu igen slår følge med den fysiske bog.”
 
Nye tilbud fra biblioteket
De bornholmske folkebiblioteker er klar med en række helt nye tilbud til brugerne over hele øen fra på mandag.

”Vi vil gerne give en positiv særbehandling til både de yngste og de ældste brugere, som har særlige behov” forklarer bibliotekslederen. ”De ældste kan have gode grunde til ikke selv at gå på biblioteket, når de tilhører en risikogruppe. Så kommer biblioteket til dem i stedet for med en pose bøger, som vi sammensætter efter deres egne ønsker. De kan få nogen til at hente posen på biblioteket, eller vi kommer med bøgerne – og præcis det samme tilbud laver vi nu til øens småbørnsfamilier, som savner godnatlæsning og billedbøger til de mindste. I den kommende tid må familierne nemlig ikke opholde sig på børnebiblioteket, så derfor tilbyder vi at familierne kan bestille poser med læsestof for de mindste.”
 
Bestil en bogpose til børnefamilier: Sådan gør du.

Book en bibliotekar
Et tredje tilbud til øens brugere handler om spørgsmål der kræver længere tid at besvare.

”Det umulige klarer vi med det samme – miraklerne tager lidt længere tid” siger Jon Madsen med et smil. ”Mere specielle spørgsmål kan kræve en større litteratursøgning, hvad enten det handler om en speciel strikketeknik i færøske trøjer, fysiske minder om de bornholmske jernbaner eller artikler om en nyere latinamerikansk forfatter, for bare at nævne et par af de ting jeg selv er blevet spurgt om for nylig. Den slags opgaver klarer vi fremover med tidsbestilling, så brugeren ikke skal ulejlige sig ind på biblioteket men i stedet får hjælp over mail, Skype eller telefon.”
Book en bibliotekar: Tlf. 56 92 68 00 mandag-fredag kl. 9.30-16.00.

En tre-trins-raket
Alle folkebibliotekets medarbejdere er klar til at hjælpe fra på mandag, både på Rønne Bibliotek, ved telefonen og ved henvendelser på mail.

”Hele genåbningen sker som en tre-trins-raket” slutter Jon Madsen. Første trin er biblioteket i Rønne. Allerede ugen efter åbner vi i Nexø (25. maj), og det bliver med de sædvanlige betjente åbningstider. Og efter pinse (2. juni) kommer det tredje trin, som omfatter alle øens øvrige biblioteker.”
 
Øvrige oplysninger: Jon Madsen på 30 18 17 16.