Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Fortsat begrænsninger i besøg på plejecentre

Fortsat begrænsninger i besøg på plejecentre

16-12-2020

Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt Bornholms Regionskommune om at forlænge de midlertidige begrænsninger for besøg på øens plejecentre og rehabiliteringscenteret Sønderbo, som blev pålagt den 20.11.. Det sker for fortsat at mindske smitterisikoen og for at passe godt på særligt udsatte borgere, da der stadig er et højt antal smittede med Corona (COVID-19) også på Bornholm.

Det betyder begrænsningerne:

  • En nærmeste pårørende må komme ind i beboerens lejlighed eller i besøgsrummet.
  • To andre nærmere pårørende må komme på besøg i besøgsrummet. Beboeren har altså tre pårørende, der må komme på besøg - blot ikke på samme tid.

Jul på plejecentrene
I forbindelsen med julen på plejecentrene gælder det, at afstandsreglerne skal holdes ved bordene, hvor beboere er samlet - og, at der ialt må være 10 personer forsamlet. Nogle plejecentrene har dog mulighed for at bruge så stort et rum, at der kan være flere borde med hver 10 personer. Da beboerne bor under samme tag, må de derfor også gerne besøge hinanden på plejecentret, hvor de bor.

Desuden er det tilladt for alle beboere at tage ud af huset, så de kan komme hjem til deres pårørende og for eksempel holde juleaften.

Besøgsrestriktionen gælder fortsat ikke borgere, der skal til genoptræning og andre fagpersoner, rengøringspersonale og teknisk ansatte, der udfører opgaver på plejecentrene.

Påbuddet gælder indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsrestriktionerne, og det bliver genvurderet af styrelsen den 1. februar 2021.

Se omtalen af begrænsningerne da de blev givet 20.11.2020 af Styrelsen for patientsikkerhed.