Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Ganske få medarbejdere på sundheds- og ældreområdet må blive hjemme

Ganske få medarbejdere på sundheds- og ældreområdet må blive hjemme

04-03-2020

​I går kom der krav fra Sundhedsstyrelsen om, at medarbejdere ansat i sundheds- og ældreområdet med direkte kontakt med borgere og patienter skal blive hjemme, hvis de har rejst i corona-risikolande.

Det nye krav fra Sundhedsstyrelsen trådte straks i kraft og betyder, at man skal blive hjemme indtil 14. dag efter, at man er udrejst fra et af de særlige risikoområder, hvor der er betydelig risiko for smittespredning med corona COVID-19. Det gælder både for de medarbejdere, der allerede er indrejst i Danmark inden for de sidste to uger og for dem, der er på vej hjem. Formålet med kravet er at minimere risikoen for smitte af coronavirus (COVID-19).

I går aftes sendte kommunen efterfølgende en mail til de direkte involverede medarbejdere, hvor de fik besked på at blive hjemme med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens krav. I dag har den fælles Task Force mellem Bornholms Hospital, de praktiserende læger og regionskommunen arbejdet på at skabe et overblik over, hvor mange medarbejdere der måtte blive hjemme. Resultatet er, at der i øjeblikket er i alt fire medarbejdere, der må holde sig hjemme.

De pågældende medarbejdere fordeler sig på; en fra Bornholms Hospital, en fra de praktiserende læger og to fra Bornholms Regionskommune. De pågældende medarbejderne er ikke smittet og heller ikke i karantæne, men må altså bare ikke møde på arbejde af risiko for at sprede eventuel smitte.

På nuværende tidspunkt får antallet af hjemsendte medarbejdere ingen betydning for den daglige drift hverken på sundheds- eller ældreområdet. Den fælles Task Force vil fortsat følge udviklingen tæt.