Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Grund til optimisme for erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm

Grund til optimisme for erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm

28-08-2018

​Det ser ud til at der er lys forude efter endnu et møde mellem BRK og Erhvervsministeriet om mulighederne for at fortsætte en lokal erhvervsfremmeindsats efter nedlæggelsen af de regionale Vækstfora.

I sidste uge mødtes en delegation fra Bornholm med Erhvervsminister Rasmus Jarlov, og efter at ministeriet har arbejdet videre med tallene, er der nu grund til optimisme i forhold til, at Bornholm også fremover kan tilbyde lokal støtte til eksisterende og kommende virksomheder på Bornholm. Der er endnu ikke landet en endelig aftale, men Erhvervsministeriets folk oplyste, at den frygtede reduktion på op til 70 procent af det regionale tilskud formentlig bliver af en helt anden og meget mindre størrelsesorden.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

"Det er utroligt godt, at det ser ud til, at vi har opnået forståelse hos Erhvervsministeriet for, at vi gør et godt og formålstjenstligt lokalt arbejde for at udvikle øens erhvervsliv. Nu må vi se, hvordan en ny aftale kommer til at se ud, men der er bestemt grund til optimisme efter ministeriets sidste udmeldinger".

Erhvervsministeriet så meget positivt på BRKs forslag om en overgangsordning for Business Center Bornholm og Destination Bornholm for 2019, så begge organisationer kan få ro til at finde deres plads i en fremtidig organisering af erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm.

"En overgangsordning giver os lidt ro til at finde en varig forankring, så både Destination Bornholm og BCB kan forsætte deres gode arbejde. Den nationale erhvervsfremmebestyrelse træder først sammen i foråret 2019, derfor er der stadig mange ubekendte i arbejdet. Men efter de sidste udmeldinger fra ministeriet har vi nu et lidt bedre overblik over finansieringen, og det hjælper en hel del på det videre arbejde" siger Winni Grosbøll.

Erhvervsministeriets folk var også positivt indstillede overfor BRKs ønske om, at en kommende erhvervsvejledningen skal ske på de bornholmske virksomheders præmisser. Forud ligger også en drøftelse om en fortsættelse af den hidtidige indsats på turismeområdet.