Billede af boliger
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Budgetmateriale vedr. budget 2021 sendes i høring og til kommentering

Budgetmateriale vedr. budget 2021 sendes i høring og til kommentering

25-06-2020

I dag sendes de samlede spareforslag, anlægsforslag og opprioriteringsforslag i høring og til kommentering. Materialet består af en oversigt over de forskellige forslag samt mere detaljerede beskrivelser af de enkelte forslag.

Rammen for Bornholms Regionskommunes Budget 2021

Den 5. maj 2020 blev der indgået en politisk aftale om et nyt udligningssystem mellem staten og kommunerne. Aftalen blev indgået af Folketinget og i fællesskab mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet.

Det nye udligningssystem har betydet, at Bornholms Regionskommune får væsentlig flere penge tilført af staten end tidligere. Det giver derfor også et væsentligt bedre udgangspunkt for at skabe et budget i balance.

Grundlaget for næste års budget rummer dog fortsat store usikkerheder om bl.a. en række andre tilskud og konsekvenser af Corona-situationen.

Vores egne lokalpolitikere har da også besluttet i forbindelse med vedtagelsen af budgetprocessen, at der skal udarbejdes forslag til besparelser for i alt 15 mio.kr. Besparelser som kan indgå i de politiske prioriteringer til et færdigt budget for 2021.

Inddragelse og høring i forbindelse med budgetlægning
Kommunalbestyrelsen sender spareforslagene i høring hos de høringsberettigede parter og til kommentering i MED-systemet forud for budgetforhandlingerne.

Dette bliver gjort for at kvalificere og nuancere kommunalbestyrelsens beslutningsgrundlag bedst muligt. Bemærkningerne vil således indgå i materialet til kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger den 27.-28 august.

Materialet kan findes på kommunens hjemmeside.

Forslagene er i høring frem til onsdag den 12. august 2020 kl. 12.00.