Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Høringsperiode forlænges: Kommunen imødekommer ønske fra Borgerforeningen Energiø Bornholm

Høringsperiode forlænges: Kommunen imødekommer ønske fra Borgerforeningen Energiø Bornholm

04-05-2022
Bornholms Regionskommune imødekommer en anmodning fra Borgerforeningen Energiø Bornholm om forlængelse af høringsperioden for 'Indkaldelse af idéer og forslag til planlægningen for højspændingsstation til Energiø Bornholm'. Høringsperioden forlænges med 14 dage, så fristen nu er mandag den 23. maj 2022. 

Den nystiftede borgerforening kaldet Borgerforeningen Energiø Bornholm har anmodet kommunen om at forlænge høringsperioden for 'Indkaldelse af idéer og forslag til planlægningen for højspændingsstation til Energiø Bornholm'. Kommunen imødekommer denne anmodning ved at forlænge høringsperioden med 14 dage. Dermed forlænges fristen for at komme med idéer og forslag til regionskommunens planlægning for en højspændingsstation til Energiø Bornholm.

Formand for Økonomi- og Klimaudvalget, borgmester Jacob Trøst, udtaler; "Den grønne omstilling kræver, at vi også inddrager arealer på land til de nødvendige tekniske anlæg. Og det kan jeg godt forstå, at de nærmeste beboere bliver berørt af. Så jeg er glad for, at vi kan imødekomme denne forespørgsel, så vi kan få de bedst mulige høringssvar med input til planerne".

Den aktuelle høring skal primært være med til at kvalificere selve placeringen af højspændingsstationen. Den nye høringsfrist vil ikke påvirke fristen for Energistyrelsens høring vedrørende overplantning af havvindmøller.

Giv dine idéer og forslag til højspændingsstationen her

Nyt borgermøde senere på året

Bornholms Regionskommune vil senere invitere til et nyt borgermøde i slutningen af året, hvor borgere også kan komme med input, når udformningen af anlægget skal besluttes. 

Der er endnu ikke lavet eksempler på visualiseringer af højspændingsstationen i et sydbornholmsk landskab. Disse visualiseringer forventes først at blive lavet senere i 2022/2023, når Energinet kender den mere præcise placering af højspændingsstationen inden for bruttoaralet samt mere præcist kender til stationens udformning, indhold og omfang. 

For yderligere information

Anka Nordvig Sonne
Planlægger, Bornholms Regionskommune
Tlf. 56 92 13 11
Mail: plan@brk.dk

Louise Groth-Michelsen
Koordinator for Energiø Bornholm, Bornholms Regionskommune
Tlf. 56 92 10 23