illustration der viser børnehænder og farver
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Haslebørn fortolker De små børns Bornholms nye logo

Haslebørn fortolker De små børns Bornholms nye logo

14-09-2020

De små børns Bornholm begynder at tage fart med nye indsatser og initiativer på øen. I den forbindelse laver børnene i Hasle Børnehus i samarbejde med illustrator, Julie Castmar en kreativ workshop med og omkring De små børns Bornholms nye logo.

"Børnenes stemme er rigtig vigtig i De små børns Bornholm. Børns stemmer kommer til udtryk på mange måder og en kreativ tilgang er en god måde at få børnenes eget blik på børnelivet i spil. Samtidig får vi også fortalt familierne om hvad de små børns Bornholm er og hvad vi gerne vil på børneområdet herovre," fortæller faglig programleder Dorthea Funder Kaas.

Regionskommunen gennemførte et forprojekt i 2018 for sammen med forældre, medarbejdere og civilsamfund at finde ud af, hvordan man kan gøre familie- og børnelivet på Bornholm bedre. I slutningen af 2019 modtog man en bevilling fra Egmont Fonden til at gennemføre De små børns Bornholm som storskalaprogram over de næste fire år. Til trods for de udfordringer som COVID-19 har medført sætter kommunen en række nye initiativer og indsatser i gang her til efteråret. Det markeres med en ny visuel identitet, som skal gøre programmet mere nærværende og genkendeligt for bornholmerne.

"I Bornhols Regionskommune er vi i fuld gang med at løbe en række ting i gang, som involverer de kommunale aktører på børneområdet. Men det skal ikke være en hemmelighed, at hvis vi skal lykkes med De små børns Bornholm, skal vi have lokalsamfundet med og de ressourcer der findes ude hos borgerne og hos de familier og børn det handler om. Derfor er det jo fint, når børnene viser vejen og bidrager til at lave en plakat, vi kan bruge til at minde bornholmerne om programmet. Vi kan alle bidrage til det gode børneliv på Bornholm, og vi håber at bornholmerne vil være med til gå sammen om det. Vi skal nok byde op til dialog", siger Dorthea Kaas.

Børnenes kreative penselstrøg i samspil med Julie Castmars udtryk, skal senere hen blive til en flot plakat for De små børns Bornholm. Workshoppen for en børnegruppe i Hasle Børnehus finder sted onsdag den 16. september klokken 9.00. Der vil være fernisering for forældrene i dagene efter.

desmåbørn_logo.png

Om De små børns Bornholm

De små børns Bornholm er et samlet og helhedsorienteret program for alle 0-6-årige børn på Bornholm. Formålet er at styrke, gentænke og videreudvikle den samlede kommunale og civile indsats for småbørnsfamilier på øen, så endnu flere børn får de rette betingelser for at trives, lære og udvikle sig. Fokus er både på at løfte børneårgangene her og nu - og varigt at ændre tilgangen til de små børn på Bornholm.

Om Julie Castmar

Julie har tegnet hele livet og taget en Bachelor fra Kunstakademiets Designskole i København. Derudover har Julie lavet en lang række plakater, flyers og illustrationer for græsrodsorganisationer, og lokale initiativer. Julie har i foråret lavet logo og en række illustrationer for De små børns Bornholm.

For mere information kontakt
Faglig programleder Dorthea Funder Kaas 29 67 03 69.
Administrativ programleder Johannes Brandt González 23 71 75 05.