Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder "Helt vildt" - naturvidenskabsfestival på Bornholm i næste uge

"Helt vildt" - naturvidenskabsfestival på Bornholm i næste uge

23-09-2021

I den kommende uge, uge 39, er der Naturvidenskabsfestival over hele Danmark. Og igen i år sætter Skoletjenesten Bornholm alle sejl til. I løbet af ugen tager over 2000 skoleelever fra skoler over hele Bornholm på tur ud til naturvidenskabelige oplevelser.

Temaet for årets Naturvidenskabsfestival er "Helt vildt", med den tvist, at det er "Helt vildt - på Bornholm". Bornholm har nemlig tilmeldt sig dysten om at blive Danmarks vildeste kommune, og det handler især om at forøge biodiversiteten på kommunale som private arealer. Så det er nu, vi alle har mulighed for at fokusere på vores fælles fremtid gennem praktiske naturarbejder, workshops, undersøgelser, debatter, etik og innovation om vores fælles natur.

"Helt vildt – på Bornholm" underbygger desuden det arbejde, der foregår om fremadrettet at forankre GRØN DANNELSE i skolerne, så børn og unge opnår bevidsthed om, hvordan de hver især er med til at påvirke naturen, klimaet og opdyrke bæredygtige fællesskaber.

I ugens løb vil elever bl.a. kunne sanke føde til et måltid mad, som tilberedes over bål på Gaarden. På NaturBornholm kan eleverne høre mere om hvad "Vild med Vilje" er for et koncept, og hvordan de selv kan indgå i arbejdet for en større mangfoldighed i naturen. De store elever kan komme på tur i Døndalen, hvor en trdjedel del af skoven er urørt skov.

Der er omkring 120 aktiviteter, som eleverne kan deltage i og sammen med deres lærere få stof til flere ugers debat og diskussioner.

Se kataloget med ugens aktiviteter KLIK HER

For yderligere informationer kontakt gerne:
Koordinator Ulla Didriksen, tlf. 20 33 59 23, mail: ulla.didriksen@brk.dk

vildestekommune.PNG