Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Studietur til Esbjerg: Henter inspiration til energiøen

Studietur til Esbjerg: Henter inspiration til energiøen

05-01-2023

I forlængelse af projektet Klar til EnergiØ Bornholm har kommunens Center for Job, Uddannelse og Rekruttering inviteret til en fælles studietur, der i disse dage går til Esbjerg med fokus på jobskabelse, uddannelse og sammenhæng mellem forskning og nye erhvervsmuligheder.

Bornholm står foran en kæmpe mulighed for selv at kunne påvirke i hvilken retning, at udviklingen af Bornholm skal tage bl.a. som følge af Bornholms kommende status som energi Ø. Esbjerg besøges, da byen og kommunen også er i gang med at gøre sig erfaringer i forbindelse med etableringen af den kommende energiø i Nordsøen.

I alt har 28 bornholmske politikere, embedsfolk, repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner og virksomheder skudt det nye år i gang med at tage til Esbjerg for at være nysgerrige på fremtidens behov for arbejdskraft, fremtidens kompetencebehov herunder green skills, fremtidens muligheder for nye forretningsområder, nye muligheder for at tænke uddannelser - og ikke mindst at netværke med henblik på kommende partnerskabsmuligheder både på uddannelses- og erhvervsområdet.

Turen er opdelt i en fælles og en individuel del
Selvom overskriften er "Fælles studietur", så er temaerne mange, hvilket allerede her kalder på en anderledes løsning end en traditionel studietur. Turen er derfor opdelt en i fælles del og i en individuel del, hvor deltagerne selv har været med til at planlægge deres egen kontakt til relevante samarbejds/inspirationspartnere i Esbjerg.

Det er bl.a. følgende kontakter som bliver besøgt i Esbjerg:
Esbjerg Kommune, Jobcenter Esbjerg, Business Esbjerg, Green skills, Rybners, Sydjyllands fyrtårnsprojekt, Education Esbjerg, UCC Syd, Semco Maritime, Work/Live/Stay, Esbjerg havn m.fl.

Deltagere fra Bornholm
Borgmesteren, Medlemmer af Erhvervs-, Bolig- og Beskæftigelsesudvalget, Kommunaldirektøren – Center for Job, Uddannelse og rekruttering - Center for Regional udvikling, It og Sekretariat – Udvikling Campus Bornholm, CPH-Business, Formanden for RAR-Bornholm, Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, Business Center Bornholm, Center for Regional- og Turismeforskning, Offshore Center Bornholm og sidst men ikke mindst virksomheder der bl.a. har deltaget i en af aktiviteterne i projekt: Klar til Energiø Bornholm.