Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Corona: Hjælp med at forebygge den stigende smitte

Corona: Hjælp med at forebygge den stigende smitte

18-11-2020

Smittetallet på Bornholm og i det øvrige Danmark er stigende. Det er afgørende vigtigt, at vi tager situationen alvorligt.

Bornholm kom nådigt igennem epidemiens første fase i foråret. Det var også glædeligt, at antallet af covid-19-smittede på øen var lavt over sommeren og det tidlige efterår. Men i de seneste dage har antallet af smittede på Bornholm været markant stigende. Det er derfor vigtigt, at bornholmerne nu udviser ekstra stor ansvarlighed, så vi sammen kan bidrage til at bremse smitten.

Den kollektive ansvarlighed har uden tvivl stor indvirkning på, hvordan vi kommer gennem den nuværende fase af epidemien, hvor vi især skal undgå, at smitten rammer sårbare borgere. Det er nødvendigt, at vi udviser samfundssind og følger de nationale anvisninger. Det kan vi gøre ved at undgå at forsamles på steder, hvor der er mange mennesker, og ved at begrænse samværet med andre mest muligt. Det gælder i arbejdslivet, hvor det er vigtigt at begrænse fysisk mødeaktivitet og fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen til det absolut nødvendige. Og det gælder i fritids- og privatlivet, hvor vi også henstiller til ansvarlig adfærd og opmærksomhed på, hvem og hvor mange man er sammen med.

"Vi er klar til at modtage Covid-patienter på Bornholms Hospital. Men jeg kan ikke opfordre nok til, at vi alle gør en ekstra indsats for at forebygge smitte ved at følge retningslinjerne omkring afstand, afspritning og begrænsning af det sociale liv. Det er vigtigt at huske, at vi alle kan være raske smittebærere og bringe smitten videre til andre, der kan blive alvorligt syge", understreger Annemarie Hellebek, hospitalsdirektør på Bornholms Hospital.

Politidirektør Martin Gravesen supplerer: "Det er vigtigt, at vi følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Bornholms Politi vil fortsat være meget synlige rundt om på øen, hvor vi henstiller til, at alle udviser ansvarlig adfærd. Hjælp med at holde afstand til andre. Hjælp ved at undlade at tage hele familien med i supermarkeder og butikker, når der skal handles ind. Hjælp ved at spritte af og bruge mundbind."