Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Hvem skal have prisen som Årets Virksomhed 2020

Hvem skal have prisen som Årets Virksomhed 2020

09-03-2020

Hvem skal løbe med titlen som Årets Virksomhed 2020? Det kan alle på øen være med til at afgøre. Frem til torsdag den 25. marts er der mulighed for at indstille sin favorit til prisen.

Hvert år kårer Bornholms Erhvervsservice Årets Virksomhed. I år skal vinderen findes blandt de af øens virksomheder, der har gjort sig særligt bemærket inden for grøn og bæredygtig omstilling. Og til forskel fra de tidligere år, kan alle nu være med til at indstille virksomheder til prisen.

"Årets virksomhed er en hyldest til det bornholmske erhvervsliv, og den vil vi gerne dele med hele Bornholm. Derfor har vi i år valgt, at bornholmerne også skal være med til at indstille, så vi på den måde får udbredt kendskabet til de bornholmske virksomheder og deres ekstraordinære grønne og bæredygtige indsatser", forklarer Christa Lodahl, Erhvervschef.

"Den grønne og bæredygtige omstilling er en vigtig dagsorden, hvor virksomhederne har mulighed for at opnå øget konkurrencekraft. I erhvervsfremmesystemet er der oprustet med nye kompetencer og videns programmer, som alle typer virksomheder som opsøger erhvervshusene kan få gavn af", fortæller Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Erhvervshus Hovedstaden.

Årets virksomhed skal være grøn og bæredygtig
Bornholms Regionskommune har stor fokus på grøn- og bæredygtig omstilling, og med bornholmermålene har Bornholm ambitiøse målsætninger for fremtiden. Bornholm skal bl.a. være et bæredygtigt og klimavenligt øsamfund.

"Øens virksomheder er vigtige medspillere i den grønne dagsorden, og derfor skal Årets Virksomhed findes blandt de virksomheder, der har gjort den særlige indsats inden for grøn- og bæredygtig omstilling til en del af deres forretning" forklarer Winni Grosbøll om valget af tema for dette års Årets Virksomhed.

Virksomheden skal have mindst 3 år på bagen, være beliggende på Bornholm og have flere ansatte. Derudover skal virksomheden kunne dokumentere, hvordan den arbejder med grøn- og bæredygtig omstilling.

Vinderen kåres til maj
Erhvervsprisen uddeles af Bornholms Erhvervsservice, som er et samarbejde mellem Bornholms Regions Kommune, Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden. Frem til den 25. marts kan alle indstille en virksomhed. Det vil sige, at både borgere, virksomheder og brancheorganisationer kan indstille en virksomhed, ligesom en virksomhed også kan indstille sig selv. Blandt de mange indstillede vil Bornholms Erhvervsservice udpege 3 nominerede virksomheder til et finalefelt. Hvem der løber med titlen som Årets Virksomhed 2020 afgøres af en nedsat jury i maj.

"Vi håber, at rigtig mange vil være med til at indstille en virksomhed. På vores facebookside og i samarbejde med Bornholms Tidende vil vi løbende holde bornholmerne opdateret om, hvem der er blevet indstillet," afslutter Christa Lodahl. 

Læs mere om bedømmelseskriterier og jury på Business Center Bornholms side