Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Hygiejneugen uge 38: Vi stiller skarpt på vores Corona-vaner

Hygiejneugen uge 38: Vi stiller skarpt på vores Corona-vaner

02-09-2020
​I uge 38 beder vi alle bornholmer om at give deres Corona-vaner et kritisk eftersyn forud for det kommende efterår og vinter. Kampagnen sker i tæt samarbejde med Bornholms Hospital.      
                   
Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune er gået sammen om at bruge den nationale kampagne Hygiejneugen Uge 38 (14.-18. september) til at slå et slag for at holde de gode Corona-vaner i hævd.

Vi taler om de vaner, som handler om at holde en høj hygiejne og fysisk afstand til hinanden. Vanerne kræver ikke meget af os, men har stor betydning for at holde Corona og andre virussygdomme på afstand - og holde raske.

Bornholm har hele vejen igennem Corona-krisen formået at holde et forholdsvist lavt smittetryk, ambitionen er at fastholde den situation og også gerne bringe smitten helt ned.

Øens institutioner, boligselskaber, fitnesscentre, bus, færger med flere er inviteret til at være med til at give hygiejnen ekstra opmærksomhed i uge 38.

Postkort skal skabe dialog
Som en hjælp til at tage snakken om, hvordan det går med at huske Corona-vanerne har vi produceret et postkort, hvor vi på en humoristisk måde spørger til, hvordan det går med: at vaske/spritte hænder? Holde fysisk afstand og bede andre om at tage hensyn? Undgå at kramme?. På den måde vil vi skabe ny opmærksomhed om de effektive råd. Hvis man engagerer sig i sagen, er der også mulighed for at vinde et års forbrug af sprit og mundbind samt et gavekort på 500 kr. til cafe/restaurantbesøg.

Om Hygiejneugen uge 38: En nordisk kampagneuge, eller en festival for forebyggelse. Hygiejneugen har været gennemført årligt siden 2009 fra en spæd start med blot syv kommuner og en række virksomheder i Danmark til i 2016 at omfatte over 100 kommuner, regioner og virksomheder i Norden.

Sundhedsstyrelsens 5 generelle råd
til at forebygge smitte lyder:fem generelle råd forebygge.png