Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Integrationsrådet har valgt ny formand

Integrationsrådet har valgt ny formand

21-09-2018

Integrationsrådet på Bornholm mødtes i sidste uge blandt andet for at finde en ny formand. Det blev Hisham Wael Zaki fra Irak, som fremover kommer til at stå i spidsen for rådet.

Øens integrationsråd holdt i sidste uge deres konstituerende møde, hvor Hisham Wael Zaki blev valgt til ny formand. Hisham Wael Zaki er født i Bagdad, hvor han uddannede sig til journalist på universitetet og siden arbejdede på både aviser og tv. Han er kommet til Danmark i 2013, da han var flygtet fra krigen Irak.

Som næstformand blev Santosh Shrestha valgt, han kommer fra Nepal. Som nyt lokalt medlem af repræsentantskabet for Rådet for Etnisk Minoriteter blev Samir Bektas fra Bosnien Hercegovina valgt. Rådet er et nationalt råd, der rådgiver udlændinge- og integrationsministeren på integrationsområdet, og dermed giver etniske minoriteter mulighed for at blive hørt i vigtige spørgsmål.

Integrationsrådet på Bornholm består i alt af 16 medlemmer, som er bredt repræsenteret af flygtningegrupper fra Iran, Burma, Irak, Syren, Eritrea, Bosnien samt repræsentanter fra regionskommunen, Bornholmske Flygtningevenner og LO Bornholm. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende samt egnet til at fremme den etniske ligestilling. Integrationsrådet deltager derfor aktivt i debatten om at styrke Bornholms Regionskommunes integrationsindsats. Rådet behandler ikke enkeltsager.

Har man som flygtning noget på hjertet og ønsker, at det drøftes i Integrationsrådet er man altid velkommen til at kontakte Integrationsrådets formand.

Integrationsrådets hjemmeside kan man se listen over alle medlemmer af rådet.

Kontakt:
Formand for Integrationsrådet
Hisham Wael Zaki telefon 9163 8536 engcom11@yahoo.com

Integrationsrådet mødes fire gange om året, næste gang er 31. oktober.