Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Køkkenpersonale tager på inspirationstur til lokale fødevareproducenter

Køkkenpersonale tager på inspirationstur til lokale fødevareproducenter

20-09-2019

Der skal flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. Mandag besøger køkkenpersonale fra kommunens offentlige køkkener derfor flere af øens lokale fødevareproducenter. Gennem inspiration og dialog sigtes der mod, at lokale fødevarer kommer til at fylde mere i de offentlige køkkener.

Lokalt producerede fødevarer skal fylde mindst 40 procent i de offentlige køkkener inden 2020 – det er kommunens målsætning. Mandag eftermiddag åbner tre lokale fødevareproducenter derfor dørene op for et engageret køkkenpersonale fra flere af øens offentlige storkøkkener. Køkkenpersonalet er inviteret til en åben snak om lokale fødevarer, fødevarestolthed, forsyningssikkerhed og en styrket fælles fremtid.

Eftermiddagen skal benyttes til at sætte fokus på, hvordan samarbejdet mellem de lokale producenter og aftagerkøkkenerne i Bornholms Regionskommune kan styrkes. De lokale producenter er naturligvis meget interesserede i at levere kvalitet ind i de offentlige måltider. Derfor er det et ønske, at dagen vil skabe rum for dialog om køkkenernes ønsker og behov, så producenterne har bedre forudsætninger for at navigere efter det. 

Ud over  at køkkenmedarbejderne vil få et indblik i den daglige produktion af henholdsvis æg, grøntsager og kartofler, vil der også være mulighed for at få en dialog med landmændene, konsulenter fra BC Catering og Bornholms Regionskommune om de forskellige produktionsmuligheder på Bornholm.

Eftermiddagen slutter af med en dialog om, hvordan de forskellige aktører kan arbejde sammen om at få flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. Et samarbejde som forhåbentlig også vil blive styrket af den korte afstand, der er mellem aftager og producent, som er helt specielt for Bornholm.

Program for arrangementet

Mandag 23. september
Kl. 14.00-14.45 Besøg hos Frostegård med rundvisning, dialog og fortælling.
kl. 15.00-15.45 Besøg hos Vellensbygård med rundvisning, dialog og fortælling.
Kl. 16.00-16.30 Besøg hos Ø-Grønt med rundvisning, dialog og fortælling.
Kl. 16.30 Oplæg og dialog ved BC Catering om bestilling af varer, lokale muligheder, dialog til producenter, efterspørgsel fra køkkenerne og nyt sortiment.
Kl. 17.20 Opsamling
Kl. 17.30 Tak for nu