Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder KBU: Vi glæder os til at se så mange som muligt

KBU: Vi glæder os til at se så mange som muligt

25-03-2019

Klima og Bæredygtighedsudvalget er meget tilfredse med de seneste måneders høje debatniveau om, hvilke muligheder og konsekvenser det har, hvis Bornholm skal nå at indfri sit mål om at være selvforsynende med grøn el i 2025.

Medlemmerne af Klima og Bæredygtighedsudvalget mødtes i dag for blandt andet at gøre status på debatten forud for borgermødet om grøn energi, som holdes på onsdag 27. marts.

  • Vi vil gerne have nuancerne frem, så vi alle har den samme indsigt, når Kommunalbestyrelsen skal træffe en beslutning til sommer i en tid, hvor klimaspørgsmål er mere aktuelle end nogensinde, lyder det fra udvalget.

Klima- og Bæredygtighedsudvalget ser tilbage på et par måneder, hvor flere hundrede bornholmere har kastet sig ind i debatten om, hvilke muligheder og konsekvenser, det har, hvis Bornholm skal indfri målet om at være selvforsynende med grøn el i 2025. Debatten har fyldt både i de professionelle medier som DR, Tidende og TV 2 Bornholm og ude på de sociale platforme, hvor især Facebook er blevet brugt flittigt.

Udvalget vil gerne takke alle, der har bidraget til at sætte nyt fokus på emnet - og udvalgets medlemmer ser frem til, at alle interesserede på onsdag mødes på Campus Bornholm i Rønne, hvor tæt på 20 eksperter, erhvervsfolk, borgere, debattører og forskere er inviteret til at komme og gøre os alle sammen klogere på spørgsmålet om nedbringelse af CO2 udledningen.

  • Klimaudfordringen og behovet for at handle og gøre noget, der hvor man er, vokser, og derfor er vi i udvalget glade for, at så mange har deltaget og været med til at løfte vores fælles indsigt her på øen. For os politikere er det vigtigt at vide, hvor øens borgere står, når vi senere skal træffe nogle vigtige beslutninger. Derfor gennemfører vi også en uafhængig rundspørge i april måned via analyseinstituttet Megafon, så vi sikrer os, at også det tavse flertal høres, lyder det fra udvalget.

Det er stadig muligt at tilmelde sig til onsdagens møde via mailadressen: co2moede@brk.dk