Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen åbner for ny ansøgningsrunde af tilskud til energirenovering af boliger

Kommunen åbner for ny ansøgningsrunde af tilskud til energirenovering af boliger

16-06-2021

Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget har besluttet at genåbne en tilskudsordning, hvor ejere af boliger med energimærke D-G kan få op til 40 procent i tilskud til at få renoveret eller udskiftet døre og vinduer samt efterisolering af tag og ydervægge. Ønsket er at mindske energiforbruget - og samtidig skaffe arbejde til håndværkerfagene.

Alt for mange boliger på Bornholm har et meget højt energiforbrug og trænger til tiltag, der kan mindske forbruget og højne beboernes livskvalitet. Kommunens Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalg har derfor besluttet at give endnu en mulighed for økonomisk tilskud til boliger med energimærke D-G, som skal have renoveret eller udskiftet døre og vinduer samt efterisoleret tag eller ydervægge. De boliger, der kan søges om tilskud til, skal være beboet af ejeren, være opført før 1960 og dertil altså have energimærke D eller et, der er dårligere.

Midlerne i tilskudsordningen kommer dels fra statens pulje til landsbyfornyelse og dels fra en pulje afsat af kommunen. Den samlede tilskudspulje er på i alt 2,85 mio. kr. Midlerne fra statens pulje er øremærket boliger beliggende i det åbne land eller i byer med færre end 4.000 indbyggere. Dette er baggrunden for, at det kun er ejere af boliger udenfor Rønne, som kan søge.

Midlerne prioriteres således, at der først og fremmest gives tilskud til renovering af vinduer og døre frem for de øvrige tiltag. Dette er valgt for at motivere bygningsejere til at få istandsat eksisterende vinduer og døre i stedet for at udskifte med et deraf større ressourceforbrug til følge. Ved renoveringsopgaver vil en større del af tilskuddet desuden gå til arbejdsløn, og tilskuddene kan dermed være med til at sikre arbejdspladser i håndværkerfag, der oplever svære tider grundet Corona.

Der kan søges økonomisk støtte til projekter, som har en samlet udgift på minimum 50.000 kr. Her vil der kunne opnås op til 40 procent i tilskud dog maksimalt 40.000 kr. Dette er anden ansøgningsrunde af puljen. Første del blev udloddet i sommeren 2020.

Ansøgningsfrist til første runde er mandag 20. september 2021.
Puljen søges via Bornholms Regionskommunes hjemmeside. Her kan interesserede læse mere om ordningen og finde en vejledning til ansøgningsskemaet og de øvrige krav, der stilles for at kunne søge. Afhængigt af antallet af ansøgninger forventes det, at ansøgere vil få svar sidst i oktober 2021.