Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen ønsker alle borgere en god ny uge

Kommunen ønsker alle borgere en god ny uge

23-03-2020

En ny arbejdsuge har taget sin begyndelse, Det er den tredje uge med corona-virus, og Statsministeren har netop forlænget de nationale indgreb til og med 2. Påskedag. Vi er i kommunen ved at vænne os til de nye måder at løse vores opgaver på. Der er kommet godt gang i afholdelsen af Skype-møder, og driften er blevet tilpasset det nødberedskab, vi kører med i øjeblikket. Fordi vi nu er omstillet til en anden drift, vil de hidtidige daglige Statusmeldinger fra Krisestaben nu blive afløst af en løbende orientering i stil med denne, når behovet er der.

Coronasmitte
Som forudset og forventet har Bornholm fået flere registrerede tilfælde med smitte. I skrivende stund er fem borgere registreret som smittet. Tre af disse er henholdsvis medarbejder/borger på Plejecenter Snorrebakken. I en situation, hvor der er tale smitte hos borgere på vores institutioner, er vi hurtigst muligt ude at orientere både de pårørende, medarbejderne og de øvrige beboere på institutionen. I det konkrete tilfælde med Snorrebakken blev vores kommunalbestyrelse også orienteret. Vi har ligeledes også over for medierne bekræftet, at der er smittede på Snorrebakken.

Ældre, Sundhed og Psykiatri & Handicap
Udover at løse de daglige opgaver og følge de nationale myndigheders forskrifter, er kommunens personale på ældre-, sundheds-, psykiatri- og handicapområderne meget opmærksom på at holde øje med, om borgere og beboere viser symptomer på smitte med corona-virus. Lige nu er vores medarbejdere dog, som i resten af landet ramt af, at der er mangel på testudstyr. Derfor er det kun borgere med meget stærke symptomer, som får foretaget test, og i alle tilfælde er det en lægelig vurdering og beslutning. På dagens pressemøde fra Statsministeriet, blev det meldt ud, at de nationale myndigheder nu gør alt, hvad de kan for at skaffe mere testudstyr samt værnemidler.

Skolerne
På vores skoler bliver der i øjeblikket arbejdet på at styrke og forbedre undervisningen på distancen mest muligt. Der arbejdes på at gøre den mere virtuel, levende og på at få en struktureret dagligdag på plads med en følelse af fællesskab.

Børn og Familie
Det kan skabe flere udfordringer og konflikter end normalt for øens sårbare familier, nu hvor man er mere sammen i familierne end normalt. Derfor arbejder medarbejderne på området også mere opsøgende end normalt. Der bliver både ringet til familierne, banket på dørene og gået ture i det fri, hvor der bliver talt om de problemer, der måtte være som konsekvens af den aktuelle situation. Alle borgere, der har en sag hos kommunen, kan som normalt kontakte deres sagsbehandler via telefon, og de udfordringer der løbende opstår, tackles.

Der er i øjeblikket ikke væsentlige nyheder fra vores øvrige områder. Meldingerne er generelt, at opgaverne bliver løst på de ændrede betingelser. Vi følger udviklingen tæt og er parat til at justere i indsatsen, når der bliver behov for det.

Arbejder på en fleksibel arbejdsstyrke
Vi forbereder os på at antallet af smittede borgere og ansatte vil stige i den kommende tid. Det indebærer blandt andet at sikre de nødvendige aftaler for at medarbejderne kan bruges fleksibelt og på tværs af organisationen for at sikre, at de kritiske opgaver kan varetages.

Kommunens omstilling er tilbage med almindelig åbningstid
Kommunen har igen almindelige telefontider trods nødberedskabet. Der er generelt åbent for telefonekspedition på telefon 56 92 00 00 i tidsrummet:

Mandag-onsdag: kl. 09.00 - 16.00
Torsdag: kl. 09.00 - 17.00
Fredag: kl. 09.00 - 13.00

Husk, at spørgsmål der vedrører corona besvares af vores nationale myndigheder.
Hjemmeside: coronasmitte.dk
Hotline 70 20 02 33

Pressehenvendelser
Kontakt gitte.bisse.bertelsen@brk.dk mobil 40403045, der vil koordinere besvarelse.