Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen arbejder på næste trin af genåbningsplan

Kommunen arbejder på næste trin af genåbningsplan

10-06-2020

I aftes kom regeringen med en yderligere lempelse af de hidtil gældende regler for nedlukningen af Danmark i forbindelse med Corona-krisen. Som led i fase 3 udvides nu den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor. Kommunen er i gang med at se på, hvilke konkrete løsninger der er mulige på Bornholm.

Offentligt ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj kunnet møde fysisk op på deres arbejdsplads. Nu udvides der, så det fra mandag den 15. juni også vil gælde Region Hovedstaden og Region Sjælland og dermed også Bornholm.

Konkret betyder det, at der åbnes mulighed for at flere af vores administrative medarbejdere kan vende fysisk tilbage på arbejdspladsen arbejdsplads. Der bliver samtidig opfordret til, at vi så vidt muligt fortsat anvender hjemmearbejde i relevant omfang og benytter os af forskudte mødetider. Kommunens ledelse er gået i gang med at se på, hvad regeringens nye udmeldinger giver af konkrete muligheder og forventer at være klar med en plan i løbet af nogle dage.

Det samme gælder i forhold til de nye udmeldinger om muligheder for besøg hos ældre på plejecentre og svage borgere på botilbud. Her er kommunen også i gang med at kigge på løsninger, men afventer specifikke retningslinjer fra de centrale myndigheder.

Aktuelt er mange af kommunens ansatte, blandt andet rengøringspersonalet, sat til at løse andre opgaver, end de plejer f.eks. på skoler og dagtilbud netop grundet Corona-krisen. Det skal der skal tages højde for i den nye planlægning.

Kommunaldirektør, Johannes Nilsson siger:
"Uanset, hvilke løsninger vi kommer frem til, så vil der blive tale om en gradvis tilbagevenden i et tempo, der er ansvarligt og tilpasset hele kommunen. Der bliver altså ikke tale om, at alt åbnes og vil være som normalt fra på mandag."