Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen har fundet ny direktør

Kommunen har fundet ny direktør

27-05-2021

I et stærkt felt på 25 ansøgere er Lillian Rasch Madsen valgt af et enigt ansættelsesudvalg til stillingen som kommunens nye direktør for blandt andet natur, erhverv og klima. Hun kommer med en solid faglighed og stærk erhvervserfaring fra både det private og offentlige, - og så er hun født og opvokset på Bornholm.

I aftes godkendte kommunalbestyrelsen indstillingen fra et enigt ansættelsesudvalg om at ansætte Lillian Rasch Madsen i stillingen som direktør for bl.a. natur, erhverv og klima. Sammen med kommunaldirektør Johannes Nilsson og servicedirektør, Trine Dorow skal hun stå i spidsen for at drive den fortsatte udvikling af Bornholms Regionskommune.

Lillian Rasch Madsen er uddannet civilingeniør (bygning) og har erhvervserfaring fra såvel det private erhvervsliv som kommuner. Hun kommer senest fra en stilling som afdelingschef i By-, Kultur- og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune og har en bred erfaring som leder inden for flere af de fagområder, der er omfattet af direktørstillingen, som hun nu tiltræder. Hun har ligeledes stor erfaring med betjening af det politiske niveau.

Lillian Rasch Madsen er født og opvokset på Bornholm og kommer dermed med et indgående kendskab til livet herovre. I årene 1999 til 2012 var hun ansat først i Rønne Kommune og siden i Bornholms Regionskommune, hvor hun senest var leder af Teknik- og Miljøsekretariatet, indtil hun forlod øen i 2012 til fordel for en stilling i Frederiksberg Kommune.

25 personer søgte stillingen som direktør, hvoraf de fleste var højt kvalificerede til jobbet. Borgmester Thomas Thors siger:

"Det har været en fornøjelse at opleve den store interesse for stillingen. Et så flot ansøgerfelt fortæller mig, at Bornholm har en høj attraktion og tiltrækningskraft. Der er i disse år en stor bevågenhed på Bornholm og de mange opgaver og udviklingsprojekter, vi arbejder med. Jeg er glad for at Lillian Rasch Madsen har haft lysten til at vende tilbage til Bornholm, og jeg ser frem til at tage hul på samarbejdet".

Om skiftet til Bornholms Regionskommune, siger Lillian Rasch Madsen:

"Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af direktionen i Bornholms Regionskommune. Jeg lander i direktørstolen kort tid inden henholdsvis et kommunalvalg og færdiggørelse af budgettet for 2022, så det bliver helt sikkert en hektisk start. Fra min tid i kommunen, ved jeg at det er en fantastisk arbejdsplads, med dygtige og meget engagerede medarbejdere og ledere. Jeg ser frem til igen at blive en del af det hold – og komme hjem til Bornholm".

Kommunaldirektør Johannes Nilsson ser frem til, at tremandsholdet i kommunes direktion bliver fuldtalligt og siger:

"Ved at ansætte Lillian Rasch Madsen får vi en meget kompetent direktør, som både kender store dele af det faglige område, kommunen og Bornholm. Jeg er fuld af forventning til samarbejdet og ser meget optimistisk på kommunens evne til også fremover at kunne løfte de store, vigtige opgaver og muligheder Bornholm står overfor".

Lillian Rasch Madsen tiltræder i stillingen den 1. august. Privat er Lillian Rasch Madsen gift og har sammen med sin mand tre børn på 17 år, 20 år og 22 år.

Ansættelsesudvalget, der har ansat den nye direktør, har bestået af otte personer; borgmesteren, kommunaldirektøren, to fra valggruppe AFKØÅ, to fra valggruppe VOW samt en medarbejderrepræsentant udpeget af HovedMED og en ledelsesrepræsentant udpeget af chefgruppen.

 Lillian Rasch Madsen fotograf_Maria Sattrup.jpg

Lillian Rasch Madsen bliver ny direktør i Bornholms Regionskommune. Hun kommer senest fra en stilling som afdelingschef i By-, Kultur- og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune men har også tidligere være ansat i Bornholms Regionskommune. Foto: Maria Sattrup.