Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen og Cphbusiness uddanner projektledere på Bornholm

Kommunen og Cphbusiness uddanner projektledere på Bornholm

22-02-2023

I denne måned har 19 studerende færdiggjort deres uddannelse som projektleder. Et stærkt samarbejde mellem Cphbusiness og kommunen har gjort det muligt at udbyde uddannelsen lokalt på øen.

Selvom Bornholms Regionskommune er en offentlig institution med masser af dagligdags drift, så gennemføres der ofte projekter inden for de fleste af kommunens områder. Det kan være i forbindelse med omlægning til nye arbejdsgange, skift af IT-systemer eller samarbejdsprojekter med andre myndigheder. At kunne lede og styre et projekt med sikker hånd er derfor kompetencer, der er efterspurgte i regionskommunen.

I et nært samarbejde med Cphbusiness på Bornholm blev det muligt at få oprettet og gennemført en projektlederuddannelse på øen, så deltagerne slap for rejsen frem og tilbage. Samtidig nævner de studerende det også som en fordel, at de har taget uddannelsen på et hold udelukkende sammen med lokale kolleger, både fra kommunen og fra private virksomheder på øen.

Projektuddannelsen blev gennemført over to måneder, den berettiger til ECTS-point (kan bruges ved videregående uddannelser) og har en afsluttende mundtlig eksamen. Fra kommunens affaldsselskab, BOFA deltog fire medarbejdere i projektlederuddannelsen, en af dem var Laura Kofod Boss, hun fortæller:

"BOFA har et ønske om at alle, der arbejder med projekter, skal have kursus i projektledelse. Og jeg havde også selv efterspurgt et kursus,, da jeg gerne ville udvikle mine kompetencer inden for projektledelse og få nogle værktøjer til at gøre store projekter nemmere at overskue." For Laura fra BOFA betød det rigtigt meget, at uddannelsen foregik tæt på hjemmet: "Med et lille barn derhjemme, havde det gjort kurset noget mindre attraktivt, hvis jeg skulle til København hver uge. Så ville jeg helst have ventet 1-2 år med at tage uddannelsen".


Gry Jantzen, der er pædagog og ansat i kommunens Center for Psykiatri og Handicap, var også med på projektlederuddannelsen, hun siger:
"Det har været spændende og meget relevant at være på uddannelse med så mange andre fra samme organisation. Og fedt og inspirerende at høre, om alle de spændende opgaver og projekter, de andre sidder med. Jeg håber, at jeg med uddannelsen kan bidrage til, at vi i Center for Psykiatri og Handicap kan få mulighed for at have mere fokus på proces og projekt, som en god og vigtig kobling i vores arbejde."


Natasja Dellgren er leder af et plejecenter i Bornholms Regionskommune og valgte at tage uddannelsen, fordi hun ofte står overfor at skulle føre strategier fra centerledelsen ud i praksis.
"Jeg manglede nogle teoretiske greb som kunne hjælpe mig i de processer, og nu har jeg lært en hel del om projekter og ikke mindst ledelse – både teoretisk men også på et personligt plan. Jeg har lært at bruge værktøjerne indenfor projektledelse, og hvordan jeg kan anvende begreberne i min ledelses position i hverdagen," siger Natasja.

Bornholms Regionskommune takker for et fint samarbejde med Cphbusiness på Bornholm og siger tillykke til de 19 nyslåede projektledere.