Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommuneplan 2020: Bornholms fremtid skal bygge på natur, miljø og klima

Kommuneplan 2020: Bornholms fremtid skal bygge på natur, miljø og klima

19-08-2019

I den kommende strategi for kommuneplan 2020 har kommunalbestyrelsen fokus på at passe på vores fælles natur, miljø og klima. Men det kan kommunen kun nå i mål med ved hele befolkningens hjælp og opbakning.

Kommunalbestyrelsen opfordrer derfor alle til at læse strategioplægget - der er mulighed for at komme med høringssvar til frem til den 29. august.

Natur, miljø og klima er nogle af de byggesten, som skaber grundlaget for Bornholms fremtid. Naturen og landskabet tegner Bornholms herlighedsværdier. Bornholm har en stor naturrigdom, og der er potentiale for endnu mere natur og biodiversitet. Vores rige natur, rene drikkevand, og at vi gør noget for klimaet, giver vores dagligdag kvalitet, fremmer tilflytningen og gavner turismen. Når vi forbedrer adgangen til naturen fremmer vi samtidig folkesundheden.

Beskyttelse af naturområder og udpegning af områder til skovrejsning

I kommuneplanen udpeger kommunalbestyrelsen de naturområder, som den vil beskytte. Der bliver også udpeget områder til skovrejsning, hvoraf rigtig mange af dem er ejet af private eller virksomheder. Der har kommunen ingen råderet. Derfor er kommunen afhængig af befolkningens hjælp og opbakning, når Bornholm skal realisere visionerne om mere skov, mere natur og bedre adgang til naturen.

Har du en mening, en idé eller et forslag, så send dit høringssvar og gør din indflydelse gældende. Høringsfristen er den 29. august 2019.

Læs strategi for kommuneplan 2020 og giv dit høringssvar klik her eller brug dette link: https://bornholm.viewer.dkplan.niras.dk/plan/30#/