Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kunst, kultur og natur for de mindre børn

Kunst, kultur og natur for de mindre børn

12-04-2019

I samarbejde med Skoletjenesten Bornholm er en række af øens kultur-, kunst- og naturinstitutioner gået sammen om at udvikle særlige tilbud til de små børn i børnehaver og på skoler. 

I alt er det blevet til 32 tilbud, som bliver præsenteret i et helt nyt og gratis samtalehæfte med titlen: "Kom & Lær om kunst, kultur og natur – og bliv klog på sprog".

Samtalehæftet beskriver forskellige kulturbesøg, hvor børnene kan opleve, bruge deres sanser og sammen blive klogere på verden. Det er nemlig både sjovt og spændende, når man oplever noget i fællesskab og snakker om det - for så bliver man klog på sprog.

Hæftet er ikke alene en oversigt over kulturtilbud, men fungerer også som en bog, der lægger op til dialog mellem barn og voksen. Hvert opslag viser fotos af børn, der gør noget samt en række ord, som den voksne kan læse op og fortælle om - eller måske kan børnene selv læse med.

Inspiration til skoler og børnehaver
Tanken er at samtalehæftet får lov til at ligge fremme på bordene ude på skoler og i børnehaver, så det kan inspirere lærere og pædagoger til at kombinere læringsforløb på skolen med udflugter til øens besøgssteder.

Hæftet er delvist udviklet ud fra den pædagogiske læreplan, der ligger som en ramme for et godt børneliv i dagtilbuddene, og delvist ud fra ønsket om at styrke indskolingselevernes færdigheds- og vidensmål. Det understøtter dermed det kommunale arbejde med at sikre et godt børneliv på Bornholm. Her er et af delmålene netop at øge 0-6 åriges børns ordforråd og begrebsverden gennem at deltage i kulturtilbud. Så når børnene for eksempel har været på Bornholms Museum og leget med forsvundne tiders legetøj, har de nu fået en oplagt mulighed for at sammenligne deres eget nutidige legetøj. Og en vandhulssafaritur med NaturBornholm giver rigeligt stof til en snak om vandhuller, igler og tudser.

Formidlerne fra kultur-, kunst- og naturinstitutioner vil i løbet af april måned dukke op ude i børnehaverne og på skolerne og aflevere samtalehæftet til de voksne og børnene.

Samtalehæftet kan du også downloade her i en digital version - hvis du vil inspireres til at gå på opdagelser sammen med dit barn. God fornøjelse!

billede af katalogerne foto U.D_.jpg