Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Maker's Island er klar med udviklingsprogram for kunsthåndværkere

Maker's Island er klar med udviklingsprogram for kunsthåndværkere

10-12-2019

Makers Island Bornholm, der samler og præsenterer Bornholms kunsthåndværk, lancerer i dag et kompetenceudviklingsprogram, der er skræddersyet til bornholmske kunsthåndværkere. Lanceringen sker i samarbejde med Business Center Bornholm.

Målet med programmet er at give deltagerne viden, værktøjer og sparring til at arbejde med udvikling af egen kunsthåndværkervirksomhed. Bornholmske kunsthåndværkere får mulighed for at få bedre kendskab til egen virksomhed, herunder at finde frem til udviklingspotentiale og identificere styrker og udfordringer. Igennem programmet vil der også blive trænet i at pitche og præsentere sin virksomhed.

Erhvervschef i Business Center Bornholm og medlem af Maker’s Island styregruppe, Christa Lodahl, siger:

"Et af vores mål i Maker’s Island samarbejdet er at skabe levedygtige kunsthåndværkervirksomheder. Kompetenceprogrammet er et tilbud til alle øens kunsthåndværkere, der arbejder professionelt inden for kunsthåndværk. Vi håber at kunne understøtte og hjælpe virksomhederne til at blive endnu bedre til det, de gør, arbejde med udfordringer og skabe den udvikling, de selv ønsker med deres virksomhed. Vi håber, at programmet bliver starten på et frugtbart samarbejde mellem erhvervsfremmesystemet og øens kunsthåndværkere, som vi kan arbejde videre med i de kommende år."

Igennem møder, workshops og individuel sparring med erhvervskonsulenter og eksperter inden for kunsthåndværkervirksomheder tilbyder programmet et udviklingsforløb, som kan føre bornholmske kunsthåndværkervirksomheder ind i en ny og spændende fremtid. Programmet er udviklet i samarbejde med World Craft Council Europe og Design and Crafts Council Ireland, og er blevet muligt med støtte fra Øernes Kunstfond.

Programmet kører fra januar 2020 – april 2020 og består af:

  • Opstartsdag med fælles KICK OFF den 14. januar.
  • Løbende 1:1 (individuel) sparring med erhvervskonsulenter.
  • Workshops inden for eksempelvis økonomi, prissætning, personale, trendspotting, branding, salg, eksport og markedsføring.
  • Pitch foran ekspertpanel med efterfølgende rådgivning.

Programmet er for alle kunsthåndværkere bosat på Bornholm, som arbejder professionelt inden for faget. Man behøver ikke have et CVR nr. Der skal ansøges om optagelse på programmet med en kort, begrundet ansøgning, der er nu åben for tilmelding med sidste ansøgningsfrist den 3. januar 2020. Ansøgningerne vurderes af et bedømmelsesudvalg, der består af repræsentanter fra Maker’s Island Bornholm.

Kunsthåndværker og næstformand i styregruppen for Maker’s Island Bornholm, Timmi Kromann, siger:

"Kompetenceprogrammet er et fantastisk godt tilbud til kunsthåndværkerne på øen. Vi har arbejdet med at målrette det til kunsthåndværkerne ud fra de behov, som vi ved de har på baggrund af den analyse, der blev udarbejdet af CRT og ACAB i 2017. Programmet er udarbejdet i tæt samarbejde med World Craft Council Europe og Design and Crafts Council Ireland, som har stor erfaring og succes fra Irland med programmer som dette. Udviklingsprogrammet er en af de første konkrete aktiviteter, vi sætter i søen i Maker’s Island samarbejdet, og vi håber på, at det bare er begyndelsen på en lang række aktiviteter".

Kunsthåndværket på Bornholm har i disse år stor opmærksomhed både nationalt og internationalt, og blev i 2017 hædret med titlen World Craft Region. Programmet er et initiativ startet af styregruppen bag Maker’s Island Bornholm, som består af repræsentanter fra institutioner inden for kunsthåndværket på øen, Business Center Bornholm og Destination Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen. Samarbejdet har til formål at omsætte Word Craft Region titlen til konkrete aktiviteter, der skaber udvikling i kunsthåndværket på Bornholm.

Erfaringerne fra kompetenceforløbet tages med i det videre arbejde mod målet om at skabe levedygtige kunsthåndværkervirksomheder på Bornholm.

Læs mere om kompetenceudviklingsprogrammet og ansøg om at deltage klik her


Læs mere om Maker’s Island Bornholm her: www.makersislandbornholm.dk

Mere om programmet

Læs mere om kompetence
udviklingsprogrammet her - hvor du også kan ansøge om at deltage

Besøg hjemmesiden Maker's Island