Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Masser af sommerferieaktiviteter for børn

Masser af sommerferieaktiviteter for børn

15-06-2022

Nu får de bornholmske børn og unge igen mulighed for at deltage i en lang række sjove og udfordrende aktiviteter i løbet af sommerferien. I samarbejde med øens idrætsforeninger, kulturinstitutioner, kunstnere m.fl. udbyder kommunen et gratis program med 128 aktivitetsdage inden for idræt og kultur til børn i alderen 6-17 år. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

For fjerde år i træk udbyder Bornholms Regionskommune en bred vifte af sommeraktiviteter, hvor børn kan snuse til forskellige sportsgrene, møde andre børn og sammen lære mere om deres ø gennem faglige og sociale oplevelser. Aktiviteterne udbydes med stor opbakning fra øens idrætsforeninger, kultur- og naturinstitutioner, kunstnere m.fl. Foreningerne har budt ind med hele 66 idrætsdage, mens kunstnere og kultur- og naturinstitutionerne bakker op med 62 aktivitetsdage med kunst og natur.

Alle tilbud er gratis og finder sted i løbet af uge 26-31. Der er dog begrænsede pladser, så der er krav om tilmelding. Læs mere om de enkelte aktiviteter, og hvordan man tilmelder sig på brk.dk eller dgi.dk/bornholm

Fra svømmedisko i Klemensker til afstøbning af dinosaurtænder i Aakirkeby
Årets sommeraktiviteter er spredt ud over hele øen, og der vil være flere oplevelser at vælge imellem. For eksempel kan børnene synge i kor, lære om naturen, lave stomp-film, køre mountainbike, spille golf, skyde med riffel eller komme på en tidsrejse til middelalderen. Børnene kan vælge at tage på camps, der strækker sig over 3-5 dage eller deltage i forskellige motions- og idrætsaktiviteter fordelt på enkelte dage.

Opbakning fra øens fonde til årets sommeraktiviteter

Sommeraktiviteterne er blevet til på baggrund af midler afsat af Bornholms Regionskommune. Takket være yderligere økonomisk støtte fra Sparekassen Bornholms Fond og Bornholms Brand har det været muligt at udbyde en bredere vifte af gratis aktiviteter, så så mange børn som muligt har mulighed for at deltage.

Sommeraktiviteterne 2022 er organiseret af Center for Skole og Center for Natur, Miljø og Fritid i tæt samarbejde med DGI Bornholm og foreningen for selvejende, professionelle kulturinstitutioner, Kulturvækst Bornholm. Onsdag den 22. juni vil elever i 3.-6.klasse modtage en flyer med alle tilbuddene, som også vil blive annonceret via skolernes intranet, Aula.

Programmerne til download

For yderligere information:
Ulla Didriksen, koordinator, Center for Skole, tlf. 20 33 59 23.
Louise Krogsriis, kulturkonsulent, Center for Natur, Miljø og Fritid, tlf: 56 92 13 23.

NaturBornholm sommerferie.jpg