Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Mere fleksible regler for besøg på plejecentrene

Mere fleksible regler for besøg på plejecentrene

18-12-2020

​Sundhedsministeriet har med virkning fra i går aftes (17.12.2020) gjort reglerne for besøg på plejehjem/plejecentre mere fleksible.

Det betyder, at alle besøg nu kan finde sted i beboerens egen bolig og ikke er henvist til et særligt besøgsrum som tidligere. Dermed kan besøgene blive mere hyggelige og hjemlige.

Antallet af personer der må besøge en beboer fastholdes, sådan at der fortsat er tre nære pårørende, der har mulighed for at besøge den enkelte beboer. Der kan – som i dag – dog kun være to besøgende ad gangen. 

Desuden gør Sundhedsministeriet opmærksom på, at beboere på plejecentre også altid gerne må forlade deres hjem og besøge eksempelvis familie, uanset om plejehjemmet har besøgsrestriktioner eller besøgsforbud.  

Sundhedsministeriet skriver også,  at det er afgørende, at plejehjemmene sikrer, at besøgene kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt.

Beboere, som er kritiske syge eller døende, må altid gerne få besøg af flere pårørende i deres egen bolig. Og der er uanset besøgsrestriktioner eller besøgsforbud altid mulighed for, at den nærmeste pårørende kan komme på besøg hos den ældre i dennes egen bolig.

Se Sundhedsministeriets pressemeddelelse om de mere fleksible regler klik her