Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Minister kommer til Bornholm for at tale om energiøen

Minister kommer til Bornholm for at tale om energiøen

10-03-2023

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) gæster på mandag 13. marts Bornholm for at drøfte energiøen, havvindmøller og de store muligheder og lokale udviklingsperspektiver, der ligger for Bornholm i at blive Danmarks første energiø. Besøget er kommet i stand på baggrund af en invitation fra borgmester, Jacob Trøst.

Klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard (M) besøger Bornholm på mandag sammen med en større delegation af vigtige beslutningstagere, herunder; direktør for Energiøer i Energinet, Hanne Storm Edlefsen og vicedirektør i Energistyrelsen Uffe Stig Pedersen, samt de to bornholmske folketingsmedlemmer Lea Wermelin (S) og Peter Juel-Jensen (V).

Besøget sker på baggrund af en invitation fra borgmester Jacob Trøst. Borgmesteren har henvendt sig til minister Lars Aagaard med ønske om et møde, hvor man kan drøfte de store udviklingsperspektiver, der kan ligge for det bornholmske samfund i at blive Danmarks, og måske verdens, første energiø. Her tænkes på alle de afledte effekter, det kan give indenfor erhvervsudvikling, arbejdspladser og uddannelse, hvis mulighederne gribes. Borgmester Jacob Trøst siger:

"Bornholm skal lægge landjord og horisont til statens energiø. Det gør vi gerne, men vi lægger os også i selen for at udnytte de muligheder, som energiøen potentielt kan bringe til vores samfund i form af erhvervsudvikling, arbejdspladser og udvikling af vores uddannelses- og forskningsmiljø. Disse muligheder og perspektiver skal vi have en dialog med ministeren om. Det er glædeligt, at ministeren har taget imod vores invitation og kommer med et så stærkt hold," og Jacob Trøst uddyber:

"Bornholm kan på flere måder gå hen og blive en rigtig god fortælling også for staten. Både i form af at udvindingen af vindenergien bliver i så stor en skala, at den skal eksporteres til millioner af andre forbrugere udenfor Bornholm. Men også på den måde  at vi kan blive et rigtig godt eksempel på, hvordan den grønne omstilling kan løfte et lokalområdes udvikling. Den historie forestiller jeg mig, at ministeren gerne vil være en del af," siger borgmester, Jacob Trøst.

Ministeren og hans delegationen skal blandt andet ud til sitet for landanlægget ved Sose og til møder i Rønne Elværk, hvor de mødes med de bornholmske gruppeformænd. Herefter vil der være et møde med partnerne i den erhvervsdrivende fond, Baltic Energy Island.


Yderligere information:
Jacob Trøst, borgmester Bornholms Regionskommune mobil 21 68 02 56.
Mads Boss, leder af Udvikling Bornholms Regionskommune mobil 29 38 35 71.