Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Musikskole-elever gennem nåleøjet

Musikskole-elever gennem nåleøjet

04-06-2021

Alva på 14 år og Aron på 17 år fra Bornholm er kommet gennem nåleøjet: I konkurrence med unge fra hele landet er de optaget på MGK – musikalsk grundkursus.
Aldersgrænsen på MGK er fra 14 til 25 år, så det er meget imponerende, at to så unge musikere har klaret sig i konkurrencen. Alva spiller violin og Aron spiller elbas.  De går begge to på Bornholms Kulturskole.

Begyndte da de var 4 år og 9 år
Alva har spillet violin siden hun var 4 år.
"Jeg spiller på violinen hver dag, og jeg glæder mig til at komme i gang på MGK og lære en masse nye ting på og omkring mit instrument. Jeg glæder mig også meget til at få nye venner som interesserer sig for det samme som mig," fortæller Alva. Alva har Signe Scharling som lærer på Kulturskolen. Aron begyndte også tidligt på elbassen.
"Jeg blev vild med at spille allerede, da jeg var 9 år. Da jeg blev 12 og begyndte på Kulturskolen hos Alla Werenberg blev interessen endnu større. På MGK får jeg mulighed for at udvikle mig endnu mere og komme langt", siger Aron, der også synes det er vigtigt, at MGK-uddannelserne skal være med til at løfte de lokale musikmiljøer.

Henvendelse til kulturministeren fra Bornholms Regionskommune
Bornholms Regionskommune har i maj henvendt sig til kulturministeren og Statens Kunstfond med ønsket om, at der allokeres MGK-midler til Bornholm. Sammen med borgmester Thomas Thors er formand for Job, Udviklings og Fritidsudvalget Erik Lund Hansen medunderskriver på den henvendelse.
"Vi ønsker, at bornholmske unge skal have chancelighed med unge i resten af landet. Derfor har Bornholms Regionskommune i maj henvendt sig til kulturministeren og Statens Kunstfond med ønsket om, at MGK-miljøet på Bornholm genopbygges. MGK finansieres af statslige midler og en del af formålet er at udvikle det lokale musikmiljø" siger Erik Lund Hansen (A) og tilføjer: "Det er virkelig flot gået af to så unge bornholmere at klare sig i konkurrence med ansøgere fra hele landet".

Kulturskolen stolt af elever og undervisere. Nye elever kan tilmeldes nu.
Kulturskolens nye leder, Benedicte Christiansen, er stolt af de unge elever og af kulturskolens lærere, der har støttet de unge musikere i deres musikalske udvikling frem til et højt niveau.
"Det er jo en fest som ny leder. På Kulturskolen er vi stolte af vores dygtige undervisere, og så glæder jeg mig meget på Alvas og Arons vegne," siger Benedicte Christiansen.

Tilmelding til nyt kultur-skoleår frem til 15. juni
Kulturskolen har tilmelding til næste skoleår frem til tirsdag 15. juni. Det er nu, børn med interesse for musik, billedkunst, drama eller forfattervirksomhed kan komme i gang.

Tilmelding - Bornholms Kulturskole (speedadmin.dk)