Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nu kan der igen søges tilskud til energirenovering af boliger

Nu kan der igen søges tilskud til energirenovering af boliger

24-08-2020

Nu skydes anden runde i gang, hvor ejere af boliger med et højt energiforbrug kan søge til forbedringer. De boliger, der kan søges om tilskud til, skal være beboet af ejeren, være opført før 1960 og have energimærke D eller et, der er dårligere.

Midlerne i tilskudsordningen kommer dels fra statens pulje til landsbyfornyelse og dels fra en pulje afsat af kommunen. Den samlede tilskudspulje er på i alt 1,85 mio. kr. Midlerne fra statens pulje er øremærket boliger beliggende i det åbne land eller i byer med færre end 3.000 indbyggere. Dette er baggrunden for, at ejere af boliger i Rønne og Nexø ikke kan søge. 

Midlerne prioriteres således, at der først og fremmest gives tilskud til renovering af vinduer og døre og dernæst til udskiftning. Dette er valgt for at motivere bygningsejere til at få istandsat eksisterende vinduer og døre i stedet for at skifte til nyt med et større ressourceforbrug til følge. Ved renoveringsopgaver vil en større del af tilskuddet gå til arbejdsløn, og tilskuddene kan dermed være med til at sikre arbejdspladser i håndværkerfag, der oplever svære tider grundet Corona.

Ansøgningsfrist til næste runde er mandag den 28. september 2020. 

Læs mere om ordningen og de krav, man skal opfylde for at kunne søge klik her

Kommunen forventer at kunne give svar på en ansøgning inden for en måned alt afhængigt af, hvor mange ansøgninger der kommer.