Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nye sommerhusområder er på vej

Nye sommerhusområder er på vej

05-11-2021

Landsplandirektivet, som baner vejen for nye sommerhusområder på Bornholm, er kommet i høring. De nye sommerhusområder byttes for sommerhusområder, som ikke er blevet udnyttet, og som derfor opgives.

Landsplandirektivet muliggør nye sommerhusområder ved Tejn, Allinge og Sandvig samt et ved Gadebakkevej i Vestre Sømark. Der opgives sommerhusområder ved Hasle, Muleby, Poulsker og Bølshavn.

Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. november 2019 at søge om seks nye sommerhusområder mod at opgive fire eksisterende sommerhusområder. I landsplandirektivet imødekommer Bolig- og Planstyrelsen fem af de ønskede sommerhusområder. Det område, som ikke er kommet med, er området ved Listed.

Du kan læse "Forslag til Bekendtgørelse om landsplandirektiv 2021 for udlæg og omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen" her: Forslag til Landsplandirektiv 2021 for udviklingsområder i kystnærhedszonen (windows.net)

Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. november 2019 at ansøge om de nye sommerhusområder på baggrund af "Strategi for Kommuneplan 2020", som var i høring fra den 4. juli til 29. august 2019.

Høringen af landsplandirektivet slutter den 26. november 2021.