Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nye vacciner på vej for personer i målgruppe 2

Nye vacciner på vej for personer i målgruppe 2

10-02-2021

​Region Hovedstaden har bekræftet, at der er Pfizer-vacciner på vej til Bornholm. Det betyder, at der vil blive åbnet for booking af vaccinetider på mandag 15.2. og tirsdag 16.2. Disse vacciner er til borgere, der befinder sig i målgruppe 2, som er: personer på 65 år og derover, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.

Når man booker – husk at trykke "BEKRÆFT"
NB! En meget vigtig detalje: når man booker tid, skal man huske at afslutte med at klikke på: "BEKRÆFT" i bunden af siden – ellers vil bestillingen ikke slå igennem, og man risikerer at møde op forgæves.

Kommunens vejledning
Se også kommunens vejledning om vaccination mod Corona, hvor man kan se, hvordan man kan få hjælp til at booke tid - eller søge om transport til og fra vaccinationen Klik her

Tre forskellige vacciner i Danmark – Sundhedsstyrelsen bestemmer, hvem der får hvilke

Der er i øjeblikket tre forskellige vacciner i Danmark, som bruges til at vaccinere de målgrupper, som Sundhedsstyrelsen har defineret. Det er udelukkende Sundhedsstyrelsen, der beslutter, hvilke grupper der tilbydes hvilken vaccine. Man kan ikke selv vælge, hvilken vaccine man gerne vil have, og kommunen har heller ikke indflydelse på, hvem der skal have hvilke vacciner og hvornår.


Ventetid på vacciner giver spring mellem målgrupperne

Da der er ventetid på vaccinerne, og de kommer til landet med forskellig hastighed, vil vi opleve, at der bliver sprunget imellem, hvilke grupper der inviteres til vaccination. Det kan opleves som om, at nogen springes over, men er blot udtryk for, hvornår de forskellige vacciner lander i Danmark. Så det gælder fortsat om at have tålmodighed, indtil der kommer nok vacciner til landet.

De tre forskellige vacciner

Den første godkendte vaccine mod COVID-19 hedder Comirnaty® og er udviklet af det tyske firma BioNTech i samarbejde med det amerikanske firma Pfizer. De leverancer af Comirnaty®, som Danmark modtager, er produceret på fabrikker i Tyskland og Belgien.

COVID-19 vaccine Moderna® er navnet på den vaccine, der er godkendt til brug i EU og dermed Danmark. Den er udviklet af det amerikanske firma Moderna. COVID-19 vaccine Moderna® bliver produceret på fabrikker i Schweiz og Spanien.
 
COVID-19 vaccine AstraZeneca® er den tredje vaccine, der er godkendt til brug i EU og dermed Danmark. Den er udviklet af det svensk-britiske firma AstraZeneca i samarbejde med Oxford University.

Sundhedsstyrelsens målgrupper

Sundhedsstyrelsens har prioriteret, at vaccination overordnet bliver tilbudt i følgende rækkefølge under forudsætning af, at der er vacciner at give: 

 1. Personer som bor i plejebolig mv.
 2. Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
 3. Personer med alder ≥ 85 år.
 4. Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
 5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19 eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
 7. Personer på 80-84 år.
 8. Personer på 75-79 år.
 9. Personer på 65-74 år.
 10. Personer på under 65 år, som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
 11. Personale, der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
 12. Øvrige befolkning, fx segmenteret efter alder.